PETROVIĆ BRANIO SVE ŽIVO, PA UMALO OSTAO BEZ POBEDE! Junajted IZGUBIO, ali to više NIJE iznenađenje!

Autor:

Sport

30.12.2023

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počelo je 12. kolo engleske lige.

PETROVIĆ BRANIO SVE ŽIVO, PA UMALO OSTAO BEZ POBEDE! Junajted IZGUBIO, ali to više NIJE iznenađenje!

Foto: Tanjug/AP

Đorđe Petrović

Iako bez mnogo iznenađenja, danas smo gledali izuzetno uzbudljive mečeve na "ostrvu".

Prvi su na teren izašli Luton i Čelsi. Domaći umeju često da naprave problema favoritima, pa je to i danas bio slučaj, iako ništa nije "mirisalo" na to. "Plavci" su zahvaljujući Maduekeu i dvostrukom strelcu Palmeru stekli prednost od tri gola 20 minuta pre kraja susreta i, kada se činilo da je sve gotovo, "Šeširdžije" su rekle - ne.

Adebajo je postigao pogodak ubrzo, ali je VAR soba reagovala i poručila da se strelac gola nalazio u ofsajd poziciji. Ni to nije sputalo Luton koji je posle šest minuta postigao regularal gol preko Rosa Barklija, a potom nakon istog vremenskog razdoblja i drugi, delo Adebajoa.

 

 

I pre i između i nakon ova dva pogotka, Đorđe Petrović je sjajno branio i spasavao Čelsi u više navrata gotovo sigurnih golova, ali ovde nije jednostavno mogao ništa. Gosti su nekako preživeli dramu u Londonu, ali da nešto ne štima u timu Poketina je evidentno.

Još jedan i te kako interesantan susret viđen je u Birmingemu, gde je Aston Vila u poslednjim minutima došla do pobede protiv još jednog novajlije Barnlija. Ekipa Vensana Kompanija ostala je sa igračem manje pri rezultatu 2:1 za domaće, ali je Foster 20 minuta pre kraja duela poravnao rezultat.

Strahovali su na Vila parku sve do same završnice, kada je sudija Atvel pokazao na belu tačku, a Daglas Luiz preuzeo odgovornost i uz malo sreće pogodio. Ostale golove za domaće postizali su Baji i Diabi, dok je za Barnli pogodio još Amdouni.

Kristal Palas je slavio nad ranjivim Brentfordom koji na poslednjih pet mečeva ne zna za pobedu. Iako su "pčele" već u drugom minutu povele preko Luisa-Potera, Palas je preokrenuo na 3:1 pogocima Ezea i dva puta Olisea.

Mančester Siti je rutinski slavio na Etihadu nad poslednjeplasiranim Šefildom golovima Rodrija i Alvareza, ali, osim što je ostvarena bitna pobeda u borbi za prvo mesto, najvažnije za "građane" je da se Kevin De Brujne vratio u sastav, iako nije ulazio u igru.

Vulvs je, kao i Siti, samo poprilično neočekivano, savladao ubedljivo Everton na Molinau sa 3:0. Kliman je "načeo" "karamele", da bi Kunja i Doson potpuno dotukli protivnika na startu drugog dela.

Za kraj dana spremljena je prava poslastica i, ako se to uopšte više može i nazvati iznenađenjem - pobeda Notingem Foresta protiv Mančester junajteda. Ten Hagova ekipa nastavlja da tone još dublje, a euforija posle pobede u prošlom kolu nad Aston Vilom nije dugo trajala.

 

 

Posle ne preterano sadržajnog prvog poluvremena, u drugom smo gledali pravi spekatkl. Domingez je doveo "šumare" u vođstvo, da bi Rašford pogodio prvi put posle više od mesec dana. Ušli smo u poslednjih 10 minuta, a Gibs-Vajt je naterao "Siti graund" da eksplodira efektnim pogotkom kojim je doneo pobedu domaćima. Forestu je ovo bila važna pobeda kojom je "pobegao" iz blizine opasne zone, dok Junajted nastavlja da kaska za liderima i sada je to već minus od 11 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading