DAN PREPUN UZBUĐENJA U ENGLESKOJ: Evo ZAŠTO je Premijer liga najbolja na SVETU!

Autor:

Sport

09.12.2023

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo neočekivanih rezultata...

DAN PREPUN UZBUĐENJA U ENGLESKOJ: Evo ZAŠTO je Premijer liga najbolja na SVETU!

Foto: Tanjug/AP

Iza nas je još jedan dan prepun fenomenalnih duela i iznenađenja u Premijer ligi.

Kristal Palas je bio na pragu senzacije protiv Liverpula, ali su Redsi još jednom pokazali da su jednostavno "kraljevi" preokreta i ponovo se vratili iz minusa, te slavili u Londonu rezultatom 1:2. Vensan Kompani je sa Barnlijem došao do zlata vrednog boda na nimalo lakom gostovanju Brajtonu i nastaviće da gaji nade da može da opstane u najkvalitetnijoj evropskoj ligi. 

Najšokantniji rezultat dogodio se u Mančesteru gde je Junajted, koji je samo dan ranije pokupio sva priznanja meseca novembra na "ostrvu", poražen od Burmuta ubedljivo sa 0:3. Gosti se nalaze u neverovatnom usponu forme, s obzirom da su od ubedljivog poraza od tima iz plavog dela Mančestera vezali pet utakmica u kojima nisu poraženi, a na čak četiri su slavili. Ovog puta su ih do pobede predvodili Solanke, Biling i Senesi. Čini se kao da je gotov period prividnog "odličnog" stanja u timu Crvenih đavola tokom kog su, između ostalog, minimalno slavili nad Lutonom i Fulamom.

Republika

Foto: printskrin/vikipedia

Igrači Junajteda

Baš kao i Barnli, Šefild je takođe došao do zlata vrednih bodova i upisao vrlo neočekivanu pobedu nad Brentfordom. Mekati je bio junak pobede "oštrica" koje su se sada izjednačile na tabeli sa Kompanijevim timom. Vulvsi su remizirali sa Notingemom u jednom poprilično izjednačenom meču, a strelci su bili Tofolo za "šumare", a Kunja za "vukove".

Kao najbolje za kraj ostavljen je susret dva velika stručnjaka - Mikela Artete i Unaia Emerija. Dva tima koja se takmiče za sam vrh Premijer lige, Aston Vila i Arsenal, su se susreli na Vila Parku u izuzetno kvalitetnom meču koji je po događajima opravdao epitet derbija kola. Tim iz Birmingema je, baš kao što je to bio i slučaj protiv Mančester Sitija pre četiri dana, minimalno slavio na domaćem terenu, te još jednom potvrdio visoke ambicije ove sezone. Tamo je atmosfera došla do usijanja, s obzirom da Unai Emeri radi strašan posao i vodi Vilu možda i do trofeja Premijer lige, jer ga od prvoplasiranog Liverpula dele Arsenal i dva boda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading