PREOKRET U LONDONU! Liverpul POKAZAO kako se OSVAJA titula! Salah GOLOM proslavio JUBILEJ! (VIDEO)

Autor:

Sport

09.12.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liverpula savladali su u gostima Kristal Palas rezultatom 1:2 (0:0).

PREOKRET U LONDONU! Liverpul POKAZAO kako se OSVAJA titula! Salah GOLOM proslavio JUBILEJ! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Bilo je ovo i više nego zanimljivo izdanje obe ekipe. Videli smo da nekoliko puta VAR mora da donese bitnu odluku, a jedna od njih je sigurno ona kada su poništili penal Kristal Palasu u prvom poluvremenu. 

Utakmica na Selhurst parku završena je spektakularnim preokretom, a gosti su do velike pobede došli preokretom i pobedonosnim golom Harvija Eliota u 91. minutu, ali svega je bilo na ovom meču…

Počelo je dominacijom Liverpula, ali nisu izabranici Jirgena Klopa stvorili nijednu gol šansu u uvodnih pola časa.

Prvu veliku priliku imali su domaći fudbaleri, tačnije Džeferson Lerma. Odlično ga je na drugoj strani pronašao Džordan Aju, Kolumbijac je šutirao, Alison je odbio loptu do stative, a Aleksander-Arnold je intervenisao.

Već u 29. minutu sviran je penal za Kristal Palas: Virdžil Van Dajk je oborio s leđa Odsona Edoara i sudija Endi Medli pokazao je na penal i žuti karton za kapitena gostiju.

Međutim, tada je usledila reakcija iz VAR sobe, jer je golu prethodio potencijalni faul s leđa domaćeg igrača Vila Hjuza nad Japancem iz Liverpula Vataruom Endom. Što se i potvrdilo nakon nekoliko minuta analize. Na kraju je Medli pokazao da se poništavaju i penal i žuti karton za Van Dajka.

Tada nije bio penal, ali u 56. minutu jeste. Opravdano. Ipak, bila je to još jedna u nizu kontroverznih odluka na engleskim terenima, jer se faul mladog defanzivca Liverpula Džarela Kvanse nad napadačem Palasa Matetom dogodio čak tri minuta ranije?!

Sudija Medli tek tada je dobio poziv iz VAR sobe, pogledao je sporni trenutak i bez dileme pokazao na belu tačku. Kazneni udarac izveo je upravo Žan-Filip Mateta i savladao Alisona – 1:0.

U 75. minutu iskusni Aju pravi veliku grešku, u rasponu od samo 15 minuta dobija drugi žuti, odnosno crveni karton i Palas je morao da nastavi meč sa igračem manje.

Samo minut kasnije Mo Salah postiže izjednačujući gol. Njegov jubilarni 150. u Premijer ligi – 1:1.

Od tog trenutka Liverpul je još žešče krenuo na gol Palasa, a u 87. minutu peh za domaći tim: povredio se standardni golman Sem Džonson i zamenio ga je Remi Metjus, nekadašnji čuvar mreže Boltona, kome je to bio debi u Premijer ligi.

Foto: Tanjug/AP

 

Na njegovu žalost, neće ga po lepom pamtiti. Samo nekoliko minuta pošto je stao na gol, rezervni igrač Liverpula Harvi Eliot matirao ga je preciznim udarcem u bližu stativu – 1:2.

Dali su gosti ubrzo i treći gol preko Luisa Dijaza, ali je on poništen zbog ofsajda. A onda, u desetom minutu nadoknade vremena Alison je sjajno intervenisao i sprečio Joakima Andersona da izjednači rezultat.

Meč je produžen čak 13 minuta i posle mnogo uzbuđenja i prave drame završen je velikom pobedom Liverpula – 1:2.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading