SITI U UŽASNOJ FORMI DOLAZI U BEOGRAD, ČELSI PAO NA GUDISONU: Još jedan uzbudljiv dan na "ostrvu"!

Autor:

Sport

10.12.2023

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opravdava epitet najkvalitetnije lige na svetu

SITI U UŽASNOJ FORMI DOLAZI U BEOGRAD, ČELSI PAO NA GUDISONU: Još jedan uzbudljiv dan na "ostrvu"!

Foto: printskrin/vikipedia

Gotovo je i 16. kolo Premijer lige i to u velikom stilu.

Danas su odigrana četiri duela na ostrvu, a ni na jednom nismo videli dominaciju favorizovane ekipe.

Najpre su snage odmerili Everton i Čelsi na Gudison Parku u Liverpulu. Karamele su slavile sa 2:0, mada, sada više ne možemo ni konstatovati da je pobeda bila neočekivana, s obzirom na formu "plavaca" iz Londona. Dobra informacija za nas je debi Đorđa Petrovića u dresu Poketinovog tima. On je ušao na teren u 84. minutu nakon povrede Sančesa, ali nije se proslavio primivši pogodak u nadoknadi vremena kada ga je savladao Luis Dobin. Prvi gol na susretu bio je delo Abdulajea Dokurea, a sve više se priča o tome da bi se Everton borio za Evropu da mu nije oduzeto 10 bodova.

Najubedljivija pobeda danas dogodila se u sudaru dva londonska kluba gde je Fulam na domaćem terenu "petardirao" i ponizio Vest Hem. Meč je završen rezultatom 5:0, a za tim Marka Silve pogađali su Raul Himenez, Vilian, Tosin Aderabiojo, Hari Vilson i Karlos Vinisijus.

Pobednički tim sada "diše za vratom" Čekićarima koji imaju tri boda i poziciju više u odnosu na Fulam.

Republika

Foto: printskrin/vikipedia

Raul Himenez

Ubedljivo najmanje očekivani razvoj događaja videli smo u Lutonu gde je domaći tim bio na pragu ogromnog iznenađenja protiv šampiona Mančester sitija. Šeširdžije su povele u nadoknadi prvog poluvremena preko Elajdže Adebajoa, ali su Građani u drugom delu igre u razmaku od tri minuta uspeli da preko Bernarda Silve i Džeka Griliša dođu do preokreta. Neosporno je da se tim iz Mančestera nalazi, možda i prvi put od kad je Pep na klupi, u krizi, kako u igri tako i rezultatskoj, te da će Crvena zvezda to pokušati da iskoristi u sredu. Luton se i dalje nalazi u zoni ispadanja, ali im se definitivno mora "skinuti kapa" za danas prikazano, dok Siti nastavlja svoj pohod ka četvrtoj uzastopnoj tituli.

Poslednji duel na programu je bio u Londonu, gde je Totenhem dočekao Njukasl. Od starta je domaći tim nametnuo svoj ritam i čini se da je nekako rutinski slavio sa 4:1 nad "svrakama" koje ove sezone i inače igraju toplo-hladno, u ovom slučaju hladno. Strelci za tim Angea Postekoglua bili su Destini Udogi, Hjong Min Son sa bele tačke i Rišarlison koji je dva puta tresao mrežu Njukasla, dok je utešni pogodak Njukasla bio delo Žoelintona. Totenhem je ovom pobedom prekinuo crni niz i nalazi se na šestoj poziciji, dok je tim Edija Haua sa četiri boda manje dva mesta niže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading