SRPSKI GOLMAN DEBITOVAO ZA ČELSI: Više od tri meseca čekanja se isplatilo!

Autor:

Sport

10.12.2023

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki dan za mladog čuvara mreže

SRPSKI GOLMAN DEBITOVAO ZA ČELSI: Više od tri meseca čekanja se isplatilo!

Foto: prinskirin/tviter

Prošlo je oko tri i po meseca nakon što je u redove Čelsija pristigao iz Nju Ingland Revolušna, ali čekanje se konačno isplatilo.

Đorđe Petrović je debitovao za Čelsi! Bivši čuvar mreže Čukaričkog je u finišu utakmice londonskog tima protiv Evertona zamenio povređenog Roberta Sančesa, te tako upisao prve minuta u dresu "plavaca", preciznije, 13 minuta.

Sančes se još ranije, početkom drugog poluvremena, požalio lekarskom timu londonskog kluba na problem, ali je uspeo da nastavi utakmicu. Ne i da je završi, jer je Maurisio Poketino odlučio da ga izvede iz igre u finišu, nakon što se bol nastavio.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Maurisio Poketino

Teško da debi za ovako slavan klub može da mu ostane u lošem sećanju, ali, ipak, sigurno će ostati gorak ukus mladom Petroviću s obzirom da je za kratko vreme primio pogodak.

Igrao se drugi minut nadoknade kada je izveden korner ispred gola Čelsija, Srbin je uspeo da "izboksuje" loptu, međutim, na nju je natrčao Dobin Luis i tada Petrović nije imao nikakve šanse. Everton je slavio sa 2:0, ali, ukoliko se ipostavi da je Sančes povređen na duže staze, nema sumnje da će bivši golman beogradskih "brđana" dobiti šansu da se prikaže u što boljem svetlu.

Petrović je, inače, postao šesti srpski fudbaler koji je na zvaničnoj utakmici zaigrao za klub sa Stamford Bridža. Pre njega dres Čelsija nosili su još Petar Borota, Slaviša Jokanović, Mateja Kežman, Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading