PRESEK ZIMSKOG PRELAZNOG ROKA VEČITIH: Pukla je jedna "BOMBA", ali ODLASCI dominiraju i kod PARTIZANA i kod ZVEZDE!

Autor:

Sport

22.01.2024

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli kompletirali tim, čekaju se crveno-beli.

PRESEK ZIMSKOG PRELAZNOG ROKA VEČITIH: Pukla je jedna "BOMBA", ali ODLASCI dominiraju i kod PARTIZANA i kod ZVEZDE!

Foto: Starsport

Bez preteranih "bumova" ispraćen je dosadašnji deo zimskog prelaznog roka u taborima večitih. Uglavnom se priča vrtela oko dva igrača, po jedan iz redova oba večita rivala - u Zvezdi je to Mijatović čije stanje oko transfera u Njujork siti i dalje nije potpuno jasno, dok je kod Partizana to svakako Saldanja za kog se pisalo da je dobio ponude Fenerbahčea, Torina i mnogih drugih evropskih klubova, ali je Ivica Kralj juče rekao da Brazilac i definitivno ostaje u Humskoj.

PARTIZAN

Crno-beli su igrali savršenu polusezonu u Superligi sve do onih susreta sa Radničkim "dvojcem", gde su ispustili bodove i prepustili prvo mesto večitom rivalu po prvi put posle nekoliko meseci. Ipak, pobedom nad Zvezdom u poslednjem kolu značajno su popravili utisak i neosporno je da moraju zadržati kostur tima kako bi uspeli da zadrže tu poziciju.

Što se tiče odlazaka, bilo ih je ukupno tri. Svakako je najviše prašine digao transfer Mihajla Ilića u Bolonju, od kog su crno-beli inkasirali četiri i po miliona evra. Ipak, navijačima je možda i teže pao prelazak Kristijana Belića u AZ Alkmar, koji je Partizanu doneo pola miliona manje u odnosu na Ilića.

Republika

Foto: printscreen/AZ Alkmar

Kristijan Belić u AZ Alkmaru

Takođe, mladi Mihajlo Petković je poslat na pozajmicu u Novi Pazar.

Što se tiče dolazaka, Ivica Kralj je izjavio da je Partizan završio sa pojačanjima.

Denil Kastiljo se juče pridružio pripremama na Kipru - momak koji je pristigao iz Šahtjora na pozajmicu. Završen je besplatan transfer Leonarda Ovusua, koji bi trebalo da zameni Belića, iz norveškog Oda. Doveden je mladi Nikola Miličić iz kragujevačkog Radničkog za 500 hiljada evra, pristigao je i golman Miloš Krunić, a gotova je i pozajmica Marka Brnovića iz pljevljanskog Rudara.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Jung-jun Goh u dresu reprezentacije

Međutim, nijedan od ovih transfera nije najveća "bomba" crno-belih u prelaznom roku. Kralj je rekao da je posao vrlo blizu realizacije, mediji su preneli da je gotovo, tako da će izvesno najveće pojačanje Partizana biti reprezentativac Južne Koreje Jung-jun Goh koji stiže iz redova Pohang Stilersa i crno-beli će, navodno, za njega platiti obeštećenje od 1.200.000 evra (u četiri rate), uz 10 odsto od dalje prodaje.

CRVENA ZVEZDA

U Ljutice Bogdana prelazni rok je ispraćen nešto mirnije. Najzvučniji događaj bio je svakako prelazak Koste Nedeljkovića u Aston Vilu. Crvenoj zvezdi će, gotovo sigurno, od transfera desnog beka pripasti 9.000.000 evra uz 15 posto od naredne prodaje, a mladi fudbaler će ostati na Marakani do kraja sezone na pozajmici. 

 

 

Kao što smo već naveli, drugo dete crveno-belih koje se istaklo važnim pogocima u polusezoni iza nas - Jovan Mijatović, i dalje čeka da sazna svoju sudbinu. Pominjale su se ponude od oko osam miliona od Siti grupe, ali i od nekih evropskih klubova - Fejnorda, Zenita, međutim, popularni Bekam je i dalje tu. Ostaje da vidimo šta će biti sa mladim centarforom do kraja prelaznog roka.

Crveno-beli su se "otarasili" Filipa Falka koji je klub napustio kao slobodan igrač, a osim njega u potrazi za minutima otišao je i Nikola Vasiljević koji je pojačao redove Radničkog iz Niša.

Kada su u pitanju dolasci, u taboru Zvezde se do sada uglavnom radilo na podmlađivanju tima. Gotove su pozajmice četvorice: Nikole Glišića (IMT), Uroša Lazića (Novi Pazar), Miloša Gordića (IMT) i Aleksandra Đermanovića (OFK Beograd), pa ćemo videti kakva će biti njihova sudbina. Takođe, mladi golman, Balša Popović, došao je iz OFK Beograda.

Republika

Foto: Starsport

Viktor Radojević protiv Partizana

Viktor Radojević je prekomandovan u prvi tim iz mlađih selekcija i dokazuje se Vladanu Milojeviću na pripremama, a juče je upisao i asistenciju za Jovana Šljivića protiv Zalaegersega.

I dalje se čeka na neki "bum" u Ljutice Bogdana, a pitanje je hoće li ga uopšte i biti, s obzirom na to da su crveno-beli poprilično popunjeni na svim pozicijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading