NI MAESTRALNI SRBI NE POMAŽU PROTIV REALA! Đirona je ČUDO, pobedila u 90+1 minutu u GOLEADI protiv Atletika!

Autor:

Sport

03.01.2024

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrani su mečevi 19. kola španske Primere.

NI MAESTRALNI SRBI NE POMAŽU PROTIV REALA! Đirona je ČUDO, pobedila u 90+1 minutu u GOLEADI protiv Atletika!

Foto: Starsport

Predrag Rajković

Juče je počelo, a danas se nastavilo 19. kolo španske Primere gde su završena tri od četiri meča koja su na programu ovog popodneva.

Majorka, za koju nastupaju dva srpska reprezentativca - Predrag Rajković i Matija Nastasić, nije uspela da odoli velikom Real Madridu u meču koji je bio poseban za "kraljevski klub", pošto je odigran tek treći duel ispod krova Santijago Bernabeua.

Dva "orla" u postavi "pirata" su provela svih 90 minuta na terenu. Srpski čuvar mreže imao je u par navrata zapažene role, posebno kada je zaustavio pokušaj Vinisijusa u prvom poluvremenu.

Ipak, granitna odbrana predvođena srpskim reprezentativcima, nije uspela da odoli najtrofejnijem evropskom klubu do kraja utakmice. Momenat odluke dogodio se u 78. minutu kada je štoper Madriđana Antionio Ridiger uspeo konačno da sprovede loptu u mrežu pored Rajkovića.

Ovo je bila vrlo važna pobeda za Real kada je u pitanju trka za šampionsku titulu, pošto su sada na +3 u odnosu na najveće iznenađenje La lige ove sezone - Đironu, koja upravo započinje svoj duel protiv Atletiko Madrida.

Ranije danas, Granada je savladala Kadiz pogocima Uzunija i Saragose, dok je Selta u više nego uzbudljivoj završnici na kraju slavila protiv Betisa u 96. minutu golom Svedberga. Rezultat je do tada iznosio 1:1, za "zelene" je do tada pogađao Ruibal, a izjednačio je Aspas sa penala.

Za kraj, u poslednjem meču dana, Đirona je potvrdila da je najveće čudo u Španiji i verovatno evropskom fudbalu. U goleadi na svom stadionu od 4:3 (3:2) savladali su Atletiko iz Madrida golom u 90+1 minutu sudijske nadoknade. Heroj je bio Martin, a prethodno su za Katalonce, koji sa 48 bodova dele prvo mesto s Realom, strelci bili Blind (39), Savio (26) i Valeri (2). Oni su poništili sjajno veče napadača gostiju Alvara Morate koji je postigao het-trik (14, 44, 54).

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading