ĐIRONA NASTAVLJA DA ŽIVI SAN: Dovbik i Gutierez POKORILI Barselonu!

Autor:

Sport

10.12.2023

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona iznad svih očekivanja za Đironu...

ĐIRONA NASTAVLJA DA ŽIVI SAN: Dovbik i Gutierez POKORILI Barselonu!

Foto: printskrin/vikipedia

Na žalost, dan za nama će ostati u senci tragične smrti koja je zadesila navijača Granade. Igrao se 18. minut susreta kada je golman Atletik Bilbaa Unai Simon obavestio jednog od pomoćnih sudija da se nešto čudno događa na tribinama.

Meč je prekinut i lekarske ekipe su se odmah uputile ka mestu na kom se scena odigravala i dale sve od sebe da održe u životu navijača, ali, on ipak nije uspeo da preživi, te će nastavak odigravanja meča biti naknadno objavljen. Rezultat je do tog momenta iznosio 1:0 u korist Bilbaa, pošto ih je Inaki Vilijams doveo u prednost u šestom minutu.

Republika

Foto: twitter.com/warren_khan

Semafor na stadionu Granade nakon prekinute utakmice

Osasuna je remizirala sa Kadizom 1:1 na domaćem terenu. Kadiz je poveo preko Rodžera Martija, ali je hrvatski internacionalac Ante Budimir poravnao sa bele tačke. Domaćem timu su potrebni bodovi kako bi izbegao "opasnu" zonu, dok je Osasuna sigurna na 14. poziciji.

Atletiko Madrid je "preživeo" Almeriju na Vanda Metropolitanu. Izabranici Čola Simeonea su ušli furiozno u utakmicu. Prvo je poništen pogodak Grizmana u šestom minutu meča, da bi "besan" Francuz upisao asistenciju za Alvara Moratu 11 minuta kasnije. Prednost domaćina je duplirao Anhel Korea.

Ipak, poslednjeplasirani tim Primere nije odustao, već je u drugom poluvremenu "pokazao zube" i zaigrao mnogo bolje, te došao do pogotka u 62. minutu preko Lea Baptistaa. To nije bilo dovoljno da prirede iznenađenje favorizovanim Madriđanima, pa je Atletiko sada na deobi treće pozicije sa Barselonom, koja je upravo doživela poraz od Đirone koja nastavlja da živi san.

Danas su na gostovanju Kataloncima priredili najveće iznenađenje u ovom kolu. Igrao se 12. minut susreta kada je Artem Dovbik matirao Inakija Penu po prvi put na meču. Nedugo potom, Robert Levandovski je doneo izjednačenje Barseloni, međutim, Migel Gutierez je pet minuta pre kraja prvog dela ponovo doneo prevagu na stranu gostujućeg tima. Dugo je to bio aktivan rezultat, sve do 80. minuta kada je Valeri pogodio, svega dva minuta nakon što je kročio na teren. Ilkaj Gundogan je uspeo da uvede meč u neizvesnu završnicu pogotkom u nadoknadi vremena, ali nije mogla Barselona do boda, pošto je tačku na pitanje pobednika stavio Kristian Stuani u poslednjim trenucima duela. Đirona je ponovo prvoplasirana u Primeri, ali pitanje svih pitanja je da li može u ovom ritmu da igra do kraja sezone? Jer ako može, bila bi ovo najlepša fudbalska priča još od Lestera u Premijer ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading