OČISTIO SAM GLAVU I VRATIO SE MOTIVISANIJI NEGO IKADA: Maksimović iskreno DO SRŽI o problemima i reprezentaciji!

Autor:

Sport

08.12.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ističe da je presrećan što je pomogao zemlji da se plasira na EURO

OČISTIO SAM GLAVU I VRATIO SE MOTIVISANIJI NEGO IKADA: Maksimović iskreno DO SRŽI o problemima i reprezentaciji!

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Maksimović, član zlatnih "orlića" koji su doneli Srbiji čuvenu titulu na Novom Zelandu 2015. godine i jedan od onih kojima je karijera nakon toga otišla uzlaznom putanjom, govorio je za španske medije iskreno o dosadašnjoj klupskoj i reprezentativnoj karijeri. 

On trenutno nastupa za Hetafe u koji je stigao iz Valensije pre pet godina za rekordni drugi najveći transfer ikada kluba iz madridskog predgrađa (10.000.000 evra). Upravo će protiv bivšeg kluba Maksimović večeras od 21 čas nastupiti.

Biće to jako lep meč. Valensija je tim sastavljen od dobrih igrača, koji grizu, imaju mnogo talenata u timu i teraju vas da date 200 odsto sebe. Uvek je teško kada se suprotstavljate mladim igračima. Nemaju još uvek to iskustvo, ali vas teraju da se posebno pripremite za njih. Oni se bore za sadašnjost i još bitnije – budućnost. Iz tog razloga, uvek od vas traže maksimum i veoma je motivišuće suprotstaviti se takvom rivalu. Ako mladi igrači Valensije nastave tako, imaju svetlu budućnost, počeo je Maksimović.

U dosadašnjem toku Primere, Hetafe nema nijedan poraz na domaćem terenu posle sedam kola, dok na osam gostovanja, zanimljivo, nije zabeležio niti jednu pobedu.

Na Koloseumu (stadion Hetafea, prim.aut.) pokazujemo pravi mentalitet. Uvek smo opasni i spremni za duel tokom svih 90 minuta. Kada odemo u goste, malo padnemo. Pravimo ozbiljne greške kojima pomažemo rivalima. Otuda smo mogli da imamo i nekoliko bodova više sa domaćeg terena. Ali, fudbalski – isti smo tim. Verujem da će prva pobeda u gostima promeniti sve - nastavio je vezista.

Sa povratkom na klupu bivšeg trenera Hosea Bordalasa, utisak je da se i Maksimović vratio u prepoznatljivu formu.

- Imao sam tri godine iza sebe u kojima sam imao veoma malo želje za fudbalom, ali postao sam opet svoj pred kraj prošle sezone. Leto je bio period kada sam očistio glavu koliko god sam mogao, vratio sam se motivisaniji nego ikada i uživam kao što sam i ranije. Bordalas je jedan od najvažnijih stubova u mojoj karijeri. Od kada sam došao ovde, on je umeo da izvuče najbolje iz mene. Ponekada ume da bude teško i to ne može da se porekne, ali uvek izvuče maksimum. Ukoliko igrač to razume, ne bi trebalo da brine pošto će samo napredovati. On je veoma dobar trener. Teško je prihvatiti njegove metode, gleda da vas izbaci iz komforne zone. Razumeti Bordalasa je stvar igrača. Ukoliko ste sposobni za to, napredovaćete i van terena - iskren je bio dvadesetosmogodišnjak.

Republika

Foto: Starsport

Maksimović u dresu Srbije protiv Brazila

 

Potom su usledila i pitanja o reprezentaciji.

To je veliki uspeh za našu zemlju. Veoma sam srećan i zadovoljan što sam pomogao reprezentaciji da se plasira na Evropsko prvenstvo. Srbija je zaslužila da uživa nakon godina patnje. Moramo da verujemo u sebe. Da ne slušamo kada nam kažu da smo najbolji na svetu, ali isto tako i kada čujemo da smo najgori. Moramo samo da nastavimo da igramo. Prosto je - rekao je Maksimović i za kraj se osrnuo na Svetsko prvenstvo u Novom Zelandu.

To je bio najlepši momenat u karijeri. Teško je to opisati rečima, ali mogu da kažem da posle toga nikada nisam iskusio tako nešto u fudbalu. Učinio sam golom čitavu Srbiju srećnom. To je najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala, zaključio je Maksimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading