LOŠE VESTI ZA GUDELJA: Poznati KARDIOLOG IZ ŠPANIJE otkriva šta mu je SPASILO ŽIVOT!

Autor: M. M.

Sport

04.12.2023

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mislim da bi bilo nepromišljeno da ovaj momak nastavi da se takmiči na profesionalnom nivou".

LOŠE VESTI ZA GUDELJA: Poznati KARDIOLOG IZ ŠPANIJE otkriva šta mu je SPASILO ŽIVOT!

Foto: Printscreen/twitter

Srpski fudbaler Dragiša Gudelj (26) ponovo je kolabirao na terenu, drugi put u kratkom vremenskom intervalu, a život mu je spasio aparat koji mu je ugrađen nakon prvog pada tokom utakmice.

Slučaj španskog trećeligaša Kordobe potresao je i Srbiju i Španiju, a nakon poznatog srpskog kadriologa Miljka Ristića, koji je govorio za portal Repulika, španske kolege su kontaktirale Viktora Lopeza, tamošnjeg kardiologa koji slično savetuje Gudelj.

Ako pažljivo pogledamo situaciju, igrač pada i za dve sekunde ustaje kao da se ništa nije desilo, zahvaljujući strujnom udaru defibrilatora. Ima onih kod kojih je preuzimanje trenutno, a u drugom slučaju traje sekund-dva, kao što se desilo kod Gudelja. Uređaj mu je praktično spasio život. To je kao pejsmejker koji detektuje aritmiju i reaguje da uravnoteži srce. Gudeljevo telo je zdravo, a srce naizgled u dobrom stanju, ali ova vrsta ventrikularne fibrilacije izaziva buru aritmija koje mogu da okončaju život sportiste. Poreklo problema je obično urođeno, ali ono što je evidentno je da je defibrilator ispravno radio i spasio Gudeljev život - rekao je Lopez, a prenosi "B92".

Iskusni kardiolog kaže da bi Dragiša ozbiljno trebalo da shvati situaciju.

- Mislim da bi bilo nepromišljeno da ovaj momak nastavi da se takmiči na profesionalnom nivou. Njegovo srce je podvrgnuto maksimalnom naporu, što odgovara profesionalnom fudbaleru, a napetost koju ovo telo trpi, po mom mišljenju, može da dovede do češćeg javljanja aritmija. Razumem da je on mlad sportista, pred kojim je karijera, ali za mene je zdravlje ispred novca - dodao je Viktor Lopez.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading