KOLIKO KOŠTA ŠTO SE SULEJMANOVIĆEVO TELO I DALJE NALAZI U HLADNJAČI: Monstrum iz Gradačca i dalje nije sahranjen!

Autor:

Hronika

04.12.2023

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo trostrukog ubice, od tada, se nalazi u hladnjači Komemorativnog centra u Tuzli, jer niko ne želi da preuzme odgovornost za organizaciju sahrane.

KOLIKO KOŠTA ŠTO SE SULEJMANOVIĆEVO TELO I DALJE NALAZI U HLADNJAČI: Monstrum iz Gradačca i dalje nije sahranjen!

Foto: ST/D. KADIĆ, Društvene mreže

Monstruozni zločin dogodio se 11. avgusta u jutarnjim satima kada je Nermin Sulejmanović ubilo svoju nevenčanu suprugu, Nizamu Hećimović, pred njihovom desetomesečnom bebom. Celokupan užasni događaj je emitovao je putem društvenih mreža. Nakon tog monstruoznog čina, Sulejmanović je ubio Denisa i njegovog oca Džengiza Ondera, povredio policajca i još jednu osobu, a zatim je počinio samoubistvo.

Telo trostrukog ubice, od tada, se nalazi u hladnjači Komemorativnog centra u Tuzli, jer niko ne želi da preuzme odgovornost za organizaciju sahrane. Porodica nije mogla da reši pitanje grobnog mesta.

- Sahrana višestrukog ubice jeste problem. Članovi porodice su izjavili da bi snosili troškove, ali je problem grobno mesto. Grad Gradačac nema gradsko groblje. Mi smo poslali više upita institucijama i Islamskoj zajednici za grobno mesto, ali niko nije dao pozitivan odgovor. Ljudi neće da na njihovom groblju leži ubica. Dan u Komemorativnom centru košta 41 marku. Nagomilano je oko 5.000 maraka duga (otprilike 2.500 evra) i to će po svoj prilici morati da se plati iz budžeta Grada. Moraće da se nađe rešenje jer ovo ne može ići unedogled - rekao je gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić za Avaz.

Iz Komemorativnog centra u Tuzli navode da na gradskom groblju nema mesta.

- Problem treba da reše rodbina ili Gradska uprava Gradačca. Imali smo slučajeva da tela čekaju na sahranu desetak dana da naprimer porodica dođe iz inostranstva. Imali smo i slučaj dva umrla migranta pa se čekala identifikacija. Po nekoliko dana na sahranu se čeka kada premine beskućnik pa opština snosi troškove. Naše je mišljenje da se svako mora sahraniti bez obzira na to šta je uradio - naveli su iz Komemorativnog centra u Tuzli.

Telo Sulejmanovića se inače nalazi u rashladnom hermetički zatvorenom limenom sanduku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading