NIZAMA JE ZVALA SIGURNU KUĆU, ONI SU JE ODBILI! Novi detalji masakra u Gradačcu - Policija joj rekla: "ZNALA SI ZA KOGA SE UDAJEŠ"!

Autor:

Hronika

22.11.2023

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zijada Vuković - Pamuković, tetka Nizame Hećimović koju je 11. avgusta ove godine ubio njen bivši partner Nermin Sulejmanović, ispričala je nepoznate detalje koji su doveli do njene smrti.

NIZAMA JE ZVALA SIGURNU KUĆU, ONI SU JE ODBILI! Novi detalji masakra u Gradačcu - Policija joj rekla: "ZNALA SI ZA KOGA SE UDAJEŠ"!

Foto: Printscreen/Drustvene mreze, instagram, facebook - Nizza Hecimovic

Nermin Sulejmanović ubio Nizamu Hećimović

Nizama Hećimović se poslednjih dana krila od nasilnika sa svojom tetkom i uporno, ali bezuspešno, tražila pomoć od institucija, prijatelja, porodice...

Istovremeno, priča je odgovor porodice na nedavne tvrdnje vlasti da „nije bilo grešaka”.

- Dakle, Nermin me je ujutro 4. avgusta nazvao da me pita da li je Nizama kod mene. Rekao sam ne, da dođe kasnije. Samo mi je rekao, ako se čuješ sa njom, javi mi da mi treba auto, pošto smo se posvađali. Rekao sam dobro i završili smo razgovor. Posle sam nazvala njenu sestru da pitam šta se dešava.

Nizama me je zvala telefonom i rekla da ju je pretukao, da je pobegla iz kuće koju su delili, da je otišla u stan svog oca. Posle sam ga ponovo zvala da mu kažem da mi se Nizama ne javlja i da ne znam gde je, jer mi je rekla da ne govorim šta se dešava. Posle su me zvali i rekli, tetka, možeš da dođeš, treba da nađemo rešenje, šta da radimo - počela je svoju priču Zijada.

Republika

Foto: Društvene mreže

Nizama i Nermin sa ćerkom

Zatim je sa suprugom Samirom otišla u Srebrenik, gde živi Nizamina sestra. U međuvremenu, Nizama je dobila novi broj telefona, pa je preko njega mogla da zamoli Nerminovu tetku za pomoć. Kratko joj je rekla da ne može ništa da uradi.

- I Nizama je prekinula taj razgovor. Kasnije, Nizamina sestra zove da kaže da je došao u njenu kuću. Ušao je, pravio probleme, jer je bio ubeđen da je ona sa njima - prisetila se Zijada, koja je ove detalje isticala kako bi naglasila da Nermin nije imao pojma da se Nizama doselila u njenu kuću.

Zvala sigurnu kuću

Nakon toga su odlučili da pozovu sigurnu kuću u Tuzli.

- Zvali smo ih da Nizama ide kod njih. Međutim, oni su rekli da ne može da dođe, da mora da ide u Gradačac, da se prijavi za socijalno odobrenje i dođe u kuću obezbeđenja.

Tada su iz Udruženja „Viva žene“ pozvali Centar za socijalni rad Gradačac i rekli da Nizama mora doći direktno u Centar za socijalni rad po papire. Nizama je odbila jer nije smela da se kreće, plašila se jer je on sve vreme kružio oko Srebrenika oko stana. Potom smo pozvali srebreničku policiju da dođe i prijavi nasilje. Policija je odbila, nisu hteli da dođu. Rekli su da mora da dođe tamo da preuzme izveštaj. I to je razdaljina dva, tri minuta od policije, 200 metara - objasnila je ona.

Republika

Foto: Dnevni Avaz/ A.Bešić, Društvene mreže

Nizama Hećimović sahrana

"Znala si ko je on..."

Nakon toga je sa tetkom otišla u policiju.

- Sve kada je rekla i ispričala šta se desilo, pitali su je ko je to uradio. Ona je rekla da je to Nermin Sulejmanović. A oni su joj rekli da ne mogu ništa da urade, da mora da ide u policiju u Gradačac. Mi smo u tom strahu izveli nju i bebu i pobegli.

Ona u pidžami, onako kako je pobegla od njega... Došli smo ovde u Gradačac, u našu policiju. Ona je dala tu izjavu. Da bi joj u svojoj izjavi neko od policajaca rekao „Pa znala si ko je, zašto si se udala za njega?“.

A oni su joj rekli da do ponedeljka ne mogu ništa, jer nema inspektora da je ispituje. Neko je pitao te policajce šta je za nas najbezbednije. Rekli su da nam je kuća blizu, da možemo da je smestimo kod nas. Tako smo od petka do ponedeljka čekali da Nizam to prijavi, a on je u međuvremenu ušao u kuću njene sestre, oduzeo im telefone, pretio... - prepričava Zijada.

Republika

Foto: Facebook

Nizama Hećimović sahrana

"Prvo ću ubiti dete, pa ću je ubiti, ona će gledati kad ja ubijem dete"

Otišao je i na vrata njenih prijatelja u Brčkom i prijetio im. Sulejmanović nikada lično nije pretio Zijadiji, ali jeste Nizami i rođenom detetu.

Rekao je: "Kad je nađem, prvo ću ubiti dete, pa ću nju, ona će gledati kad ja ubijem dete“, rekla je Zijada.

Nizama je odbila naknadnu ponudu za sigurnu kuću zbog straha od izlaska, što je bilo neophodno za rešavanje svih potrebnih papira.

Posle niza poziva i pretnji došao je 11. avgust. Tog dana, ujutru, Zijada ga je videla kako trči prema njenoj kući. Lupao je po vratima i vrištao.

- On je počeo pucati u vrata, ali nije uspeo ući. Tu je bio par minuta. Onda je oko kuće obišao, na balkonska vrata, tu nije pucao već je rukama udarao, tako da se isekao da bi prošao kroz njih. Ušao je na ta vrata. Prišao je meni s pištoljem i pitao me gde je Nizama - priseća se Zijada drhtavim glasom.

Onda se iz sobe začuo plač bebe.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ, Društvene mreže

Nermin Sulejmanović

- Otišao je do vrata gde je Nizama bila s mojim sinom Nedimom i svojom devojčicom. Pucao je u ta vrata, ali ih nije uspio obiti. Onda se vratio na isti balkonski prozor kroz koji je ušao. Sada su i ta vrata u drugoj spavaćoj sobi bila otvorena.

On je ušao unutra i izbacio mog sina. Nas dvoje smo izašli van i odmah pozvali policiju. Stajali smo vani barem 5 minuta, možda i duže. Onda je on istrčao iz kuće noseći Lenu u naručju i krenuo prema autu. Nije išao direktno prema autu, nego je stao preko puta da ga mi ne bismo videli. Sišao je dole, a Lena je vrištala i plakala. Zvao je Nizamu, a ona je došla za 3-4 minute i plakala je. Onda je došla, stala na zid, okrenula se prema meni i tražila pomoć - prepričava Zijada kroz suze.

"Da su svi bili malo brži..."

Zijada i njen sin Nedim su pokušali spasiti Nizamu, a onda je Nermin pucao i na njih.

- Ranio je tu mog sina. Nizama se par puta okrenula i nažalost morala da ode sa njim. Nisam sigurna ko je zvao Hitnu. Stavili su ga u auto i odvezli. I tek tad je došla policija. Da su bili malo svi brži… Da su hteli pomoći, sad bi bila živa i Nizama. Niko joj nije pomogao. Taj dan, u petak četvrtog avgusta, da su iz sigurne kuće u Tuzli rekli da dođe, mi bismo nju odmah odveli gore. Ne bismo riskirali -  navela je.

Neko mu je dojavio

Veruje da je neko Nerminu morao dojaviti gde je Nizama, s obzirom na to da je uverena kako u njenu kuću nikada nije sumnjao.

- Od rešenja sutkinja je sve krenulo. Oko osam su mu pisali, a on je oko devet na takav način došao mojoj kući. Tu nismo mogli pomoći jer je došao naoružan - naglasila je i dodala da je sistem definitivno zakazao u slučaju Nizame.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading