SITI BLOKIRA UČEŠĆE ĐIRONE U LIGI ŠAMPIONA?! Da li je "bajka" uzaludna?

Autor:

Sport

22.12.2023

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li se problem prevazići?

SITI BLOKIRA UČEŠĆE ĐIRONE U LIGI ŠAMPIONA?! Da li je "bajka" uzaludna?

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Đirone

Fudbalski klub Đirona ove sezone preti da postane jedna od najlepših priča ikada viđenih na fudbalskim terenima. Španski klub se tokom većeg dela sezone nalazio usamljen na čelu tabele, ali je posle sinoćnjeg remija sa Real Betisom sada na deobi prve pozicije sa madridskim "kraljevskim" klubom.

Trenutno su u sjajnoj poziciji da se domognu istorijskog plasmana u Ligu šampiona sa čak 10 bodova više u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid. Za sada ova sezona za njih izgleda kao iz bajke, međutim, ceo trud bi mogao biti uzaludan i to zbog, ni manje ni više, nego - vlasnika kluba Šeika Mensura.

Naime, kompanija "Siti fudbal grup (CFG)", koja je vlasnik engleskog fudbalskog kluba Mančester sitija, pod svojim okriljem takođe drži i najveće iznenađenje u Primeri ove sezone - Đironu.

Republika

Foto: printskrin/vikipedia

Šeik Mensur

Tačnije, crveno-beli tim je filijala akutelnog prvaka Evrope i po pravilu UEFA dva kluba koji imaju istog vlasnika ne mogu da igraju u istom takmičenju. Što bi u prevodu značilo da, ukoliko se ništa ne promeni, Đirona će i u slučaju da završi na poziciji koja vodi u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, igrati u Ligi Evrope.

Kompanija CFG sada ima u svom vlasništvu 13 klubova. Ova kompanija je 100 odsto vlasnik Mančester sitija, Melburn sitija, Montevideo sitija i Troe.

Britanski mediji podsećaju da CFG ima 99 odsto vlasništva u belgijskom Lomelu, a u Palermu i Njujork sitiju 80 odsto.

CFG je vlasnik 65 odsto akcija u indijskom Mumbaiju, dok u španskoj Đironi ima 47, kineskom Sičuanu 29,7, a u Jokohami 20 procenata udela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading