PIKSI GOVORIO O DOSTIGNUĆIMA REPREZENTACIJE: Plasman na Evropsko prvenstvo je POKLON NACIJI!

Autor:

Sport

29.12.2023

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vratili smo fudbalsku Srbiju na evropsku mapu, to je istorijski rezultat", istakao je Piksi.

PIKSI GOVORIO O DOSTIGNUĆIMA REPREZENTACIJE: Plasman na Evropsko prvenstvo je POKLON NACIJI!

Foto: Starsport

Kao na kraju svake godine, Fudbalski savez Srbije je dodelio nagrade najboljima u godini iza nas. Svečano okupljanje je obavljeno u jednom beogradskom hotelu.

Zlatnu loptu za najkvalitetnijeg trenera odneo je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, koji je posle Mundijala, odveo “orlove” i na Evropsko prvensto u Nemačkoj 2024.

Naša reprezentacija će u C grupi šampionata Starog kontineta, posle 24 godine posta, igrati u konkurenciji Engleske, Danske i Slovenije, a selektor Stojković je novim sjajnim rezultatom udario pečat na sjajnu karijeru otkako je uplovio u trenerske vode.

Povodom dobijenog priznanja, selektor se obratio prisutnima u veoma dobrom rapoloženju. 

- Poštovani, želim da pozdravim posebno bivše selektore Srbije. Velika čast je što mogu da se obratim odavde u ulozi laureata, a u šali kažem da je dobro dok vam nešto daju. Ovo ima posebnu važnost za mene, ali i isto tako obavezu dodatnu da nastavim, da se trudim da prezentujem našu reprezentaciju najbolje što mogu i nastaviću u tom ritmu. U martu mesecu ili tako nešto, kada se Fudbalski savez promenio, dobio novo rukovodstvo, pitali smo šta nam je cilj. Cilj svih ciljeva, a i taj neki prioritet svih prioriteta i taj zadatak je bio plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, kontinentalno takmičenje gde dugo nismo bili i složili smo se da je to nešto što moramo, rekli smo, obećali i uradili. Vratili smo fudbalsku Srbiju na evropsku mapu, to je istorijski rezultat, a to iz dva razloga. Zato što je u pitanju jedna duga vremenska distanca, a drugi i onaj najvažniji, jeste da ćemo pod imenom Srbija učestvovati na najvećem kontinentalnom takmičenju - istakao je selektor reprezentacije Srbije. 

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Piksi se nakon toga zahvalio svim prisutnima i naglasio značaj odlaska na Evropsko prvenstvo za jednu naciju. 

- Uspeli smo i ova godina koja odlazi, pamtićemo je, ona je bila više nego uspešna za Fudbalski savez Srbije, za naš narod, našu reprezentaciju, a i mene lično kao nekoga ko brine i ko nosi ogromnu količinu odgovornosti kada su rezultati u pitanju. Želim na kraju da, kao što tradicija nalaže, da se pre svega zahvalim kompletno rukovodstvu FSS na velikoj podršci, na onome što je jako važno u ovom poslu, a to je da imate vetar u leđa i da tu podršku osetite. Želim da se zahvalim svojoj porodici takođe, koja mi daje bezrezervnu podršku i nemamo dilemu oko toga. Želim da se zahvalim stručnom štabu, svim onim ljudima koji su brinuli o zdravlju našijh igrača, a da se zahvalim i fudbalskoj Srbiji koja je prepoznala da možemo do kraja i da cilj koji smo rekli da ćemo ostvariti, da smo uspeli u tome. Ovaj plasman na Evropsko prvenstvo je svojevrstan poklon naciji koja voli fudbal i koji će stati uz svoju reprezentaciji - dovršio je Dragan Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading