PREMIJER LIGA: Đorđe Petrović BEZ PRIMLJENOG GOLA; Gvardiola bi trebalo da se ZABRINE; Fulam DEKLASIRAN!

Autor:

Sport

16.12.2023

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrana je većina mečeva Premijer lige zakazanih za subotu.

PREMIJER LIGA: Đorđe Petrović BEZ PRIMLJENOG GOLA; Gvardiola bi trebalo da se ZABRINE; Fulam DEKLASIRAN!

Foto: Tanjug/AP

Pep Gvardiola

Iza nas su su tri meča 17. kola Premijer lige Engleske, a u sva tri duela imali smo prilike da svedočimo uzbudljivim dešavanjima. 

Utakmica između Čelsija i Šefild junajteda posebno je zanimljiva za srpsku javnost. Đorđe Petrović odigrao je utakmicu za "plavce" od prvog minuta i zabeležio utakmicu bez primljenog gola.

Republika

Foto: prinskirin/tviter

Đorđe Petrović u Čelsijevoj opremi

Svakako se mora naglasiti da Šefild, kao poslednjeplasirana ekipa Premijer lige, nije pravo merilo kvaliteta srpskog golmana, ali ovo može biti vetar u leđa za mladog Petrovića u nastavku sezone. 

Podsetimo, naš golman je dobio priliku od početka meča zbog povrede prvog golmana Sančeza, koji se zadobio udarac u prethodnom kolu.

Nije Petrović imao puno posla shodno kvalitetu protivnika. Šefildova nemoć dolazi do izražaja kada vidimo da je mladi golman samo jednom morao da interveniše.

Golove za bivšeg šampona Evrope postigli fantastični Kol Palmer i Nikolas Džekson. "Odbegli sin" Mančester sitija je takođe asistirao kod drugog pogotka i deluje kao prava uzdanica Maurisija Poketina. 

Možda aktuelni šampion Evrope može da žali što je svog mladog fudbalera pustio u rivalski klub iz Londona. "Građani" se nalaze u vidnoj krizi i to samo potvrđuje današnji nerešen rezultat na meču sa Kristal Palasom, 2:2. 

Jeste da izostanak Erlinga Halanda vrlo nezgodan za plavu stranu Mančestera, ali tim sa takvim imenima kakva na raspolaganju ima Pep Gvardiola ne bi smeo da ispušta bodove protiv klubova iz donjeg doma. 

Poveo je Siti golovima Griliša i Rika Luisa, sredinom prvog, odnosno na početku drugog poluvremena. Izgledalo je da će ovo biti otaljavanje posla za "građane", ali onda je neizvesnost u meč uveo Mateta pogotkom u 76. minutu.

Potom se dešava šok. Foden je napravio potpuno nerezonski penal u svom kaznenom prostoru, a Mišel Olise nije pao pod pritiskom i uspešno je savladao Edersona. 

https://ok.ru/video/7197716253423

Moraće Siti da povrati pobednički mentalitet kako bi ostao u trci za titulu. U zadnjih pet utakmica, izabranici Pepa Gvardiole zabeležili su samo jedan trijumf.

Fulam je posle dve "petarde" u mreži protivnika, doživeo ubedljiv poraz na gostujućem terenu od Njukasla rezultatom 3:0. 

Izabranici Marka Silve su u poslendnje četiri utakmice postigli 16 golova, ali protiv taktičara kakav je Edi Hau nisu uspeli da pronađu mrežu.

Crveni karton je u prvom poluvremenu zaradio Raul Himenez, i tu je več počelo da miriše na debakl. Uspešno se branio Fulam do poluvremena, a onda se desio potop.

Golovima Majlija, Burna i Almirona, "svrake" su u potpunosti nadjačale tim sa Krejven kotidža i zasluženo odnele pobedu. Na meču je nastupio i srpski reprezentativac Saša Lukić koji je sa klupe ušao u 76. minutuu.

https://ok.ru/video/7197723462383

U toku je utakmica između Barnlija i Evertona koja je počela od 18.30 časova.

REZULTATI I MEČEVI 17. KOLA 

Petak

Notingem Forest - Totenhem 0:2 (0:1)

Subota

Prekinuto: Bornmut - Luton 

Čelsi - Šefild Junajted 2:0 (0:0)

Mančester Siti - Kristal Palas 2:2 (1:0)

Njukasl - Fulam 3:0 (0:0)

18.30: Barnli - Everton 

Nedelja

15.00: Arsenal - Brajton 

15.00: Brentford - Aston Vila

15.00: Vest Hem - Vulverhempton

17.30: Liverpul - Mančester Junajted

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading