KRAJ ZA SRBINA U MEKSIKU: Veljko Paunović više nije trener Čivasa iz Gvadalahare!

Autor: M. M.

Sport

16.12.2023

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle 13 meseci, usledio je raskid ugovora zbog loših rezultata.

KRAJ ZA SRBINA U MEKSIKU: Veljko Paunović više nije trener Čivasa iz Gvadalahare!

Foto: Tanjug/AP

Veljko Paunović

Zvanično je! Srpski fudbalski stručnjak Veljko Paunović je i definitivno napustio klupu Čivasa iz Gvadalahare.

Posle 13 meseci, usledio je raskid ugovora sa meksičkim klubom i to zbog loših rezultata.

Kap koja je prelila čašu bila je ispadanje Čivasa u četvrtfinalu meksičke Aperture od Pumasa, iako je imao prednost iz prve utakmice od 1:0. Ipak, u revanšu je bilo 3:0 i Paunovićeva četa je završila takmičenje gde je prošle sezone dogurala do finala. Tada je u meču za titulu ekipa Tigresa, predvođena Andreom Pjerom-Žinjakom, bila nepremostiva prepreka ka trofeju.

Ove sezone se očekivalo da će Čivas s Paunovićem na čelu otići korak dalje. Čak je prema prognozama bio i prvi favorit za titulu, ali splet nesrećnih okolnosti doveo je do raskida saradnje sa Srbinom, koji se proslavio osvajanjem svetske titule sa "orlićima" na Novom Zelandu. Treba istaći da je tome prilično kumovala loša atmosfera u timu, nakon što je Paunović posegao za radikalnom merom i iz tima izbacio trojicu prvotimaca, koji su mu radili iza leđa, pravili žurke i kršili klupsku disciplinu.

U tom trenutku se pominjalo da će srpski stručnjak na klupu Almerije, ali je on sam odlučio da ostane u Čivasu, dok se član Primere odlučio za Gaziku Garitana.

Veljko Paunović je na 42 utakmice na klupi ostvario 21 pobedu, uz osam remija i 13 poraza. Njega bi, pišu argentinski mediji, na mestu šefa struke Čivasa trebalo da zameni bivši vezista Real Madrida Fernando Gago, bivši trener Aldosivija i Rasinga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading