SRPSKI FUDBAL SE VRATIO ČETIRI GODINE UNAZAD! KATASTROFALNA SEZONA ĆE NAS TEK KOŠTATI: Ponovo sve iz početka...

Autor:

Sport

15.12.2023

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košmarno izlaganje naših timova u Evropi...

SRPSKI FUDBAL SE VRATIO ČETIRI GODINE UNAZAD! KATASTROFALNA SEZONA ĆE NAS TEK KOŠTATI: Ponovo sve iz početka...

Foto: printscreen/Arena sport

Kada je pre više od godinu dana stigla informacija da će Srbija imati direktnog predstavnika u Ligi šampiona, zvučala je nerealno. Upravo takav utisak se i stiče nakon gotove jesenje polusezone - nerealno.

Crvena zvezda se kao šampion Superlige Srbije plasirala direktno u najelitnije evropsko klupsko fudbalsko takmičenje, a tamo su je u grupi čekali Jang Bojs, Mančester siti i Lajpcig. Nije bila najlakša grupa, ali je vladao optimizam usled atmosfere koja se stvorila u redovima crveno-belih pre početka sezone. Ipak, katastrofalno se završila grupna faza po ekipu iz Ljutice Bogdana. Samo jedan bod i gol-razlika -7 na šest mečeva nisu podatak za pohvalu. 

Ovaj deo sezone nije bio katastrofalan samo za Baharove izabranike, već za ceo srpski fudbal - TSC, Čukarički, Partizan i Vojvodinu. Srbija je ovu sezonu počela na 11. poziciji na UEFA rang listi, a završava je čak osam mesta niže. Poslednji put kada smo bili toliko nisko rangirani bila je 2019. godina, te se čini da je četiri godine truda "palo u vodu".

 

 

Užasna statistika naših klubova u Evropi ove sezone glasi: 25 poraza, dva remija i samo jedna pobeda i to Partizanova u kvalifikacijama nad Sabahom. Na sve to, ukupna gol-razlika iznosi poražavajućih 21 datih i 65 primljenih pogodaka...

Bajka o usponu i razvoju domaćeg šampionata je pala u vodu, što znači da nas od sezone 2025-26 čekaju ponovo trnoviti putevi do evropskih kupova za domaće klubove.

Šta tačno znači 19. mesto na UEFA listi? To znači da će Srbija umesto pet predstavnika imati četiri, kao i da je pred njima veći posao u kvalifikacijama. Samo još naredne godine će šampion Srbije u plej-of nove reformirane Lige šampiona, dok će 2025. morati da igra od druge runde kvalifikacija. Uz to, pobednik Kupa Srbije će dobiti mesto u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, a drugoplasirani i trećeplasirani u prvenstvu će u drugu rundu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading