POVRATAK U REALNOST, DERBI NE ODLUČUJE PRVAKA! Srpska struka o KRAHU u Evropi!

Autor: Slobodan Stošić

Sport

30.11.2023

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni kapiten Partizana Darko Tešović i nekadašnji trener Zvezde Milorad Kosanović govorili su za naš portal o neuspesima večitih na evropskoj sceni.

POVRATAK U REALNOST, DERBI NE ODLUČUJE PRVAKA! Srpska struka o KRAHU u Evropi!

Foto: Starsport

Malo ko je verovao da će već posle pet odigranih utakmica u grupama Ligi šampiona i četiri u Ligi Evrope, odnosno, Lige konferencija, srpski klupski fudbal ostati bez ijednog predstavnika na proleće!

Partizan je takmičenje završio još u kvalifikacijama za Ligu konferencija ispao od danskog Nordsjelanda, ubedljivije nego što se očekivalo, dok je Crvena zvezda uspela da se domogne grupne faze, ali u konkurenciji evropskog šampiona Mančester sitija, viceprvaka Bundeslige Lajpciga i švajcarskog prvaka Jang Bojsa nije mogla dalje od četvrtog mesta.

Možda je i mogla, ali je poslednji poraz u Bernu (0:2) gurnuo Baharov tim na poslednje mesto, pa će večiti rivali sada na miru moći da se posvete obavezama na domaćoj sceni, iako je "parni valjak" već odavno to učinio. Ako se tome doda da su TSC i Čukarički odavno eliminisani iz grupne faze Lige Evrope, odnosno, Lige konferencija, jasno je da će sprski klubovi u narednoj sezoni imati mnogo muka da prođu ponovo u elitno društvo.

Foto: Starsport

Darko Tešović

Zato će predstojeći derbi, koji je na programu 20. decembra, posle mnogo vremena proći bez epiteta "evropski", što smatra i legendarni kapiten Partizana, a danas trener Darko Tešović u izjavi za "Republiku":

- Iako je ostalo još četiri kola do pauze, smatram da ovaj derbi neće rešiti prvaka. Igraće se mnogo i posle toga, veliki broj bodova je u opticaju - rekao je Tešović za naš portal i dodao:

- Finansije, uslovi i organizacija su najvažniji uslovi koji moraju da se ispune u svakom klubu, kako bismo išli u korak s Evropom. Posle toga idu selekcije igrača, trenera... Pogledajte samo učinak reprezentacije, skidam kapu selektoru Stojkoviću, jer je odveo reprezentaciju najpre na Mundijal, pa na EURO posle 24 godine. Kako, na koji način, to nikog ne zanima, Srbija je tamo otišla i to je velika satisfakcija, svaka čast na tome - istakao je nekadašnji ljubimac grobara.

Republika

Foto: Starsport

Milorad Kosanović

Njegovo mišljenje deli i Milorad Kosanović, koji je tokom bogate trenerske karijere, svojevremeno predvodio i Crvenu zvezdu:

- To pričam već godinama, ovo je samo dokaz da nemamo kvalitet za Evropu. Srbija ima dece i talenata, uvek je imala i imaćemo ih, samo treba više raditi na njima sa stručnjacima koji će se time stvarno pozabaviti. Derbi neće ništa odlučiti, ali više bismo želeli da gledamo klubove koji su respektabilni protivnici na evropskoj sceni daleko moćnijim gigantima - zaključio je Kosanović za "Republiku".

RASPORED VEČITIH RIVALA U DECEMBRU

CRVENA ZVEZDA

3.12. Napredak – Crvena zvezda (Superliga, 17. kolo)

6.12. Crvena zvezda – Radnički Niš (Kup Srbije, osmina finala)

10.12. Crvena zvezda – Mladost (Superliga, 18. kolo)

13.12. Crvena zvezda – Mančester siti (Liga šampiona 6. kolo)

16.12. Spartak – Crvena zvezda (Superliga, 19. kolo)

20.12. Partizan – Crvena zvezda (Superliga, 9. kolo)

PARTIZAN

2.12. Partizan – Vojvodina (Superliga, 17. kolo)

7.12. Partizan – Grafičar (Kup Srbije, osmina finala)

10.12. Radnički Niš – Partizan (Superliga, 18. kolo)

16.12. Partizan – Radnički 1923 (Superliga, 19. kolo)

20.12. Partizan – Crvena zvezda (Superliga, 9. kolo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading