BABIĆ O GOLU KOJIM JE OBRADOVAO CELU NACIJU! Evo šta mu je PROŠLO kroz glavu u tom trenutku! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.11.2023

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dočekala je fudbalska Srbija da posle gotovo četvrt veka ode na Evropsko prvenstvo, pošto su izabranici Dragana Stojkovića remijem protiv Bugarske obezbedili odlazak u Nemačku naredne godine.

BABIĆ O GOLU KOJIM JE OBRADOVAO CELU NACIJU! Evo šta mu je PROŠLO kroz glavu u tom trenutku! (VIDEO)

Foto: Starsport

Remi vredan prolaska doneo je štoper Srđan Babić golom u samom finišu meča, kojim su "orlovi" stigli do 2:2. Iako bez velikog reprezentativnog iskustva, defanzivac moskovskog Spartaka našao se u 82. minutu utakmice protiv Bugarske u pravo vreme, i na pravom mestu.

O tome šta mu je u momentu postizanja gola prolazilo kroz glavu i kako su se Piksijevi izabranici osećali posle 1:0, a onda i 1:2, govorio je u intervjuu za "Meridijan sport".


- Bilo je napeto. U četvrtak sam se tek pridružio momcima. Zbog virusa nisam mogao ranije. Osećaš veliki pritisak kada znaš da te 90 minuta deli od Evropskog prvenstva. Skoro 24 godine smo čekali na plasman. Da su okolnosti drugačije, normalnije, sve bi bilo lakše. Pritisak u dobroj meri sputava igrače, koliko god da su iskusni. Nebitno je da li imaš 30 ili 20 godina u ovakvom trenutku. Na psihološkom aspektu je zaista bilo mnogo teško. Naš glavni cilj je bio da se plasiramo u Nemačku i uspeli smo. Verujte mi, hteli smo da pobedimo, nismo kalkulisali. Sasvim zasluženo je ostvaren veliki uspeh - rekao je Babić.

Piksijevim izabranicima su presudni bod doneli defanzivci, pošto je pre Babića strelac bio i njegov saigrač iz odbrane, štoper Verdera Miloš Veljković.

- Godinama unazad stižu kritike na naš račun. Nekada su one zaista opravdane, ali ne toliko često. U pojedinim trenucima nemoćni smo da reagujemo. Igramo napadački fudbal, u ofanzivnoj formaciji, a onda nazad ostaje mnogo slobodnog prostora. Pružamo maksimum i daćemo sve od sebe da ispravimo i te greške koje se dešavaju. Naravno da sam se obradovao prvencu i iskreno bih voleo da ih bude još u budućnosti. U momentu kada su oni poveli sa 1:2, razmišljao sam samo o tome kako da izjednačimo. Bilo mi je potpuno svejedno ko će postići gol. Laknulo mi je kada je lopta završila u mreži. Hteo sam da opravdam poverenje selektora koji mi je pružio priliku da igram istorijsku utakmicu - dodao je Srđan Babić.

Bivši fudbaler Crvene zvezde je "prvenac" u dresu nacionalnog tima na leskovačkoj Dubočici, u svom sedmom nastupu za državni tim. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading