GUBILI SMO ZATO ŠTO SU TO SRBI: Havijer Klemente sramno udario po svojim fudbalerima

Autor:

Sport

08.11.2023

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao sam odličan tim, ali problem je bio to što su oni dobri protiv jakih rivala, a preziru slabije, kazao je prvi selektor "orlova".

GUBILI SMO ZATO ŠTO SU TO SRBI: Havijer Klemente sramno udario po svojim fudbalerima

Foto: Starsport

Havijer Klemente

Fudbaleri Srbije imaće priliku da posle 24 godine odvedu našu zemlju na Evropsko prvenstvo ukoliko savladaju Bugarsku u Leskovcu 19. novembra jer će im to biti dovoljno za plasman u Nemačku 2024. bez obzira na ishod ostalih susreta u grupi. Jedan od krivaca zašto bezmalo dve i po decenije čekamo odlazak na EVRO je i Havijer Klemente koji je bio orvi selektor samostalne Srbije. Međutim, španski trener bez trunke srama je brutalno opleo po svojim fudbalerima i svu krivicu svalio na njih.

Foto: Starsport

 

- Postao sam prvi selektor pošto su se odvojile Srbija i Crna Gora. Imao sam odličan tim, ali problem je bio to što su bili samo Srbi. Oni su dobri protiv jakih rivala, a preziru slabije. U tom kvalifikacionom periodu, prvo su bili Portugal i Poljska. Nijedan od njih nas nije pobedio. Ispustili smo bodove protiv Kazahstana! Ali Srbi su govorili: "Kako možemo igrati protiv ovih, veoma su loši". Odigrali smo veoma dobro, nismo izgubili od jakih, pobedili smo Finsku i izgubili od Belgije, 3:2. Zbog meča sa Kazahstanom smo eliminisani. To su bili Srbi - rekao je sada Klemente u razgovoru za španski sport.jotdown.

Španac je na kormilu Srbije imao učinak od sedam pobeda, sedam remija i dva poraza, ali period dok je radio u Srbiji ne pamti po lošem samo zbog rezultata i kraha u kvalifikacijama za EVRO 2008. Međutim, on na taj jedan detalj sada gleda kao na anegdotu, a ukratko se radi o dolaskom taksijem iz Bilbaa u Beograd.

- Pao sam s bicikla i slomio četiri rebra i ključnu kost. Rebra su mi probila pluća, nisam mogao putovati avionom. Zato sam prešao 2.500 kilometara taksijem uz pomoć jastuka. Mislim da me je to izašlo oko šezdeset hiljada peseta tadašnjeg novca (oko 360 evra) ili možda čak malo više - otkrio je Klemente.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading