BUDIMPEŠTA SE OSVAJA KAO LISABON: Mijat Gaćinović puca od optimizma pred ključne mečeve

Autor:

Sport

10.10.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sanjali smo da u takvom ambijentu igramo i pobeđujemo, rekao je povratnik među "orlove" pred nastavak borbe za odlazak na EVRO 2024.

BUDIMPEŠTA SE OSVAJA KAO LISABON: Mijat Gaćinović puca od optimizma pred ključne mečeve

Foto: fss.rs

Mijat Gaćinović

Fudbaleri Srbije okupili su se juče u Staroj Pazovi kako bi se pripremili za odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija gostovaće u sobotu Mađarskoj u Budimpešti, dok tri dana kasnije u Beogradu dočekuju Crnu Goru, a upravo ta dva duela mogu odrediti sudbinu odlaska na kontinentalnu smotru posle 24 godine.

Jedan od aduta Srbije biće i povratnik u gnezdo "orlova" Mijat Gaćinović. fudbaler AEK se za poziv izborio dobrim partijama u žuto-crnom dresu, Piksi ga je nahvalio u svom obraćanju, pa Gaćinović isto zalaganje najavljuje i u opremi Srbije.

Foto: fss.rs

Ponovo među "orlovima" - Mijat Gaćinović

- Mnogo mi je drago što sam opet sa reprezentacijom, konferenciju nisam pratio, ali mi svakako prijaju reči selektora Stojkovića. Sada je na meni da opravdam njegovo poverenje i da dobre igre sa kupske scene prensem i na reprezentativni nivo - kaže momak koji je poslednji nastup za A tim zabeležio još u novembru 2020. godine u pobedi protiv Rusije 5:0, pa nastavlja:

- Pratili su me pehovi u poslednje tri godine. Prvo okupljanje kod selektora Stojkovića propustio sam zbog povrede, posle toga nisam imao adekvatnu minutažu u Hofenhajmu i bilo je razumljivo što me nema na spisku. Sada je srećom sve u najboljem redu, igram konstantno u AEK, pružam dobre partije i spreman sam da doprinesem igri nacionalnog tima u dva najvažnija meča na putu ka Evropskom prvenstvu. U Budimpešti nas očekuje pun stadion, vatrena atmosfera, nešto slično kao u Lisabonu protiv Portugala. Ali, zar nismo svi kao klinci sanjali da u takvom ambijentu igramo i pobeđujemo u dresu svoje zemlje?

Osvrnuo se Mijat i na same duele sa Mađarskom i Crnom Gorom.

- Crnu Goru smo pobedili u oba meča, sa Mađarima imali mnogo više problema. Jasno je da nas očekuju dva velika izazova. Mađarska je i pre mesec dana u Beogradu pokazala da je vrlo organizovana i dobro vođena reprezentacija. U njihovoj igri nema padova, svi na terenu pružaju maksimum svojih kapaciteta, teško primaju golove. I pored toga, stvorili smo veliki broj šansi u drugom poluvremenu i nismo zaslužili da izgubimo. Sada je prilika za revanš, dobra igra i pobeda u Budimpešti mogu da budu prava uvertira za spektakl na stadionu "Rajko Mitić" u duelu sa Crnom Gorom. Kada je reč o južnim susedima, tu već nema nikakvih tajni. Dobro se poznajemo, oni će biti jako motivisani, a naša je obaveza da na terenu dokažemo da smo bolji i da zaslužujemo direktan plasman na Evropsko prvenstvo - jasan je Gaćinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading