SRBIJA SILOVITA: "Orlićima" ostao još korak do EP

Autor:

Sport

24.10.2023

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kadetska reprezentacija Srbije deklasirala Luksemburg sa 3:0.

SRBIJA SILOVITA: "Orlićima" ostao još korak do EP

Foto: FSS

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) izborila je plasman u drugu, završnu rundu kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope. Posle pobede u prvom kolu protiv Azerbejdžana (5:1), izabranici selektora Jovana Damjanovića savladali su Luksemburg sa 3:0 (2:0) i tako kolo pre kraja overili plasman u elit rundu kvalifikacija.

Odluka o pobedniku meča pala je u prvom poluvremenu kada je najpre Aleksa Vasilić krunisao jednu dobru akciju "orlića". Igrao se 33. minut, a samo nekoliko minuta kasnije (37), posle sjajne kontre Uroša Đorđevića i lepe asistencije, Bogdan Kostić je duplirao prednost Srbije.

Foto: FSS

 

U nastavku meča nije bilo puno prilika, Srbija je kontrolisala dešavanja na terenu i pred kraj meča (86.), preko Eldina Bajramovića uspela da poveća prednost iz prvog poluvremena za konačnih 3:0.

U drugom meču dana Slovenija je savladala Azerbejdžan (3:0).

U poslednjem 3. kolu Srbija se 27. oktobra (14.00) sastaje sa Slovenijom, a drugi meč dana biće Azerbejdžan - Luksemburg. Plasman u elit rundu kvalifikacija izboriće dve prvoplasirane selekcije, traži se dakle drugi putnik, pored Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading