UZ HRABRU IGRU ZVEZDA MOŽE DO IZNENAĐENJA: Stepi zna recept za osvajanje Nemačke - njihovo moranje je prednost crveno-belih!

Autor:

Sport

24.10.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči velikog iskušenja u Lajpcigu.

UZ HRABRU IGRU ZVEZDA MOŽE DO IZNENAĐENJA: Stepi zna recept za osvajanje Nemačke - njihovo moranje je prednost crveno-belih!

Foto: Starsport

Fudbalere Crvene zvezde u sredu 25. oktobra očekuje veliko iskušenje u okviru treće runde UEFA Lige šampiona. Srpski šampion gostuje u Nemačkoj gde će se sastati sa ekipom Lajpciga, timom koji je svakako uz Mančester Siti favorit za osvajanje jedne od prve dve pozicije Grupe G, mesta koja vode u nokaut fazu elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Uoči pedstojećeg susreta, svakako najbolji sagovornik za sva dešavanja u bundesligaškom fudbalu, jeste Dragoslav Stepanović nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i trener brojnih nemačkih klubova:

- U Lajpcigu svi očekuju na bodove u mečevima protiv Crvene zvezde i Jang Bojsa. Svesnu su na Red Bul Areni da protiv Mančester Sitija nemaju šta da traže i u sutrašnjem susretu će biti pod presijom moranja da stignu do trijumfa i bodova - započeo je svoje izlaganje popularni Stepi, a zatim dodao:

- Upravo u tome Crvena zvezda može videti svoju šansu. Ukoliko crveno-beli pruže igru kakvu su pokazali na turniru u Rusiji, ali i na startu ovosezonskog takmičenja, imaju čemu da se nadaju. Međutim, moraju igrati hrabrije. Ne sme im se dogoditi partija iz Mančestera kada su protivniku dozvolili veliki broj direktnih udaraca ka golu. Glazer tada jeste sjajno branio i pored činjenice da je krivac za drugi pogodak, ali kada se golman nalazi na "vetrometini" i kiksevi su češći.

Foto: Tanjug/AP

Hrabrijom igrom u odnosu na prikazano u Mančesteru, Zvezda može da iznenadi Lajpcig

 

Stepanović zna i od koga preti najveća opasnost:

- Najveći problem Zvezda će imati sa Opendom, ali i Holanđaninom Ćavijem Simonsem koji je zaista pakleni igrač. Klub je prethodnog leta prilično promenio sastav. Doveli su nekolicinu mladih igrača i u Nemačkoj su mnogi smatrali da neće imati ekipu ni za Ligu konferencija. Međutim, klinci su sve iznenadili i ova ekipa će biti kandidat za šampionski pehar.

Na kraju iskusni "fudbalski vuk" je istakao i kakvu atmosferu Zvezda može očekivati na Red Bul Areni:

- Stadion će biti pun, mada moram istaći da Lajpcig nije ekipa koja je voljena u Nemačkoj. Svi ih smatraju veštačkom tvorevinom bez tradicije, a takvi klubovi nisu omiljeni među ljubiteljima fudbala - zaključio je sedamdesetpetogodišnji trener koji zasigurno odlično poznaje sva dešavanja u nemačkom fudbalu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading