SAD JE SVAKI GLAS VAŽAN: Sve Đilasove liste kreću zajedno protiv Vučića

Autor:

Vesti

23.10.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbori koji će se održati 17. decembra s pravom se karakterišu kao presudni za budućnost.

SAD JE SVAKI GLAS VAŽAN: Sve Đilasove liste kreću zajedno protiv Vučića

Foto: Tanjug/Rade Prelić, ST/A. Nalbantjan

Izbori 17. decembra su presudni ukoliko građani žele da nastave život u slobodnoj i nezavisnoj Srbiji, koja će da očuva nacionalne interese i nastavi ekonomski i infrastrukturni razvoj, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a s tim se slažu i sagovornici našeg lista. Zašto? Pre svega zato što je jasna težnja da se zemlja dovede u situaciju u kojoj nema izrazito čvrstu i stabilnu vlast, a to bi bilo pogubno kad se zna kakvi nas izazovi očekuju po pitanju Kosmeta, ali i kakva se kriza nadvila nad planetom, posebno Evropom.

Svaki glas je značajan, upozoravaju sagovornici Srpskog telegrafa, da bi se sprečio tajni dil opozicije, tajkuna i stranih centara moći, čiji je cilj da uruše aktuelnu vlast podrivanjem SNS i dovedu do toga da praktično niko nema većinu, te da ko god bi da pravi Vladu, kako republičku tako i beogradsku mora da pristaje na trule kompromise, kako ih je nazvao Vučić.

VAŽAN I REGION

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Ognjen Karanović

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost tvrdi da narod zna da su, uz SNS i predsednika Vučića, interesi srpskog naroda u južnoj pokrajini, zapravo celoj Srbiji, Crnoj Gori i Srpskoj apsolutno prioritetni i zaštićeni. Osnovni kurs političke vizije SNS, jedine državotvorne partije u Srbiji i Vučića utemeljen je, kako obrazlaže, na principima suverenizma, nacionalnog i državno-teritorijalnog integriteta i očuvanja identiteta našeg naroda i svih građana Srbije. I uz činjenicu da je naša zemlja postala šampion velikih društvenih transformacija, posebno ekonomskih reformi, koje su unapredile život naših građana, to je i razlog trijumfa Srbije i SNS u poslednjih nekoliko godina.

- Građani im poklanjaju poverenje u enormnoj većini u svim prethodnim izbornim ciklusima. Iz svih tih razloga, regionalni i svetski centri političke moći žele da oslabe SNS jer znaju da je to put da bi delovanjem njihovih apartčika iz redova celokupne opozicije i sleva i zdesna mogli da kontrolišu Srbiju, čime bi upravljali našom sudbinom, bez osvrtanja na sveukupne srpske interese - priča on za Srpski telegraf.

Zato su ovi izbori, ističe, presudni da zaštitimo sve što je Srbija postigla i da otvorimo vrata za nove pobede i uspehe, koje jedino predsednik Vučić i SNS mogu da obezbede za svoj narod i svoju državu.

BILO, PA PROŠLO

Republika

Foto: Printscreen/www.youtube.com/DnevnikNovaS

Vladimir Vuletić

Vladimir Vuletić, profesor na Filozofskom fakultetu, kaže za naš list da ovo jeste kritičan period koji traži stabilnu i jaku Srbiju s obizirom na to kakav je pritisak u vezi s KiM i ukupnom regionalnom i svetskom situacijom:

- Tokom prethodnog perioda opozicija nije uspela da formira državotvorni blok, već je sastavljena od mnoštva raznolikih grupa ujedinjenih samo oko rušenja vlasti. Zato mi trenutno nemamo alternativnu političku grupaciju koja bi mogla da zameni aktuelnu vlast, bez ozbiljnih posledica po nacionalne interese Srbije. Iz tog razloga nije realno da se na ovim izborima zameni vlast, ali bi ona mogla da se oslabi ukoliko pristalice jake i stabilne Srbije ne izađu na izbore. Oslabljena vlast ima mnogo manje šansi da se suprotstavi tendencijama slabljenja regionalne pozicije Srbije.

Siniša Mali, ministar finansija i potpredsednik SNS, izjavio je da strani centri moći u Beogradu žele da Srbija nema jasnu vladu, pravog lidera nezavisne, slobodarske države.

 

Vučić najavio scenario koji neki priželjkuju

Republika

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić najavio je scenario koji neki, i spolja i iznutra, priželjkuju:
- SNS, odnosno pokret koji će biti formiran oko SNS, sada ima 42-46 odsto. Socijalisti imaju 10 odsto i sa strankama manjina to je jedna stabilna koalicija. Desničari, bez radikala i još nekih, tvrde da imaju 13 odsto, a ova proevropska opozicija 22-23, kako oni kažu, mada imaju mnogo manje, ali o tome neki drugi put. Oni će preko Šolakovih medija, svih tih portala i televizija da podržavaju, ne samo taj evropski blok, nego i desničare, koje su do juče pljuvali. Sve zbog konačnog cilja da se SNS svede na nekih 37 odsto, deo glasova će da se prelije na SPS, recimo 13-14 odsto, desničari 16 odsto i onda više nema stabilne većine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (27)

Loading
Kristina

23.10.2023 21:37

Udružili se lopovi.

Caca

23.10.2023 21:37

Nikada opozicija neće imati šanse na izborima,izneverili su i lagali narod,i niko više ne veruje u njihove laži i manipulacije!

Jelena

23.10.2023 21:38

Nista novo. Uvek su se najvise pljuvali medjusobno, al su svi zajedno protiv Vucica... Spajaju se oni sto tzv brane nacionalni integritet Srbije i oni koji kazu da smo genocidan narod

Mila

23.10.2023 21:38

Sada je vazno da svi ujedinjeni izadjemo na izbore i glasamo za buducnost Srbije i Vucica