ZVEZDA IMA DODATNOG ADUTA U LAJPCIGU: On ne zna za pobedu protiv srpskog šampiona!

Autor:

Sport

23.10.2023

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adut na koji mogu računati crveno-beli.

ZVEZDA IMA DODATNOG ADUTA U LAJPCIGU: On ne zna za pobedu protiv srpskog šampiona!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalere Crvene zvezde u sredu 25. oktobra na "Red Bul Areni" očekuje duel treće runde Grupe G UEFA Lige šampiona protiv ekipe Lajpciga.

Član nemačke Bundeslige smatra se apsolutnim favoritom, ali bi četa Baraka Bahara možda mogla da ima i dodatnog aduta u borbi za ostvarenje što povoljnijeg rezultata.

Naime, aktuelnog stratega Lajpciga Marka Rosea, ne vezuju lepe uspomene na srpskog šampiona.

U sezoni 2018/19 Crvena zvezda je u plej-ofu za plasman u grupnu fazu elitnog evropskog klupskog takmičenja, za protivnika imala austrijski Salcburg kojeg je u tom momentu sa klupe predvodio upravo Marko Rose.

Susret u Beogradu na stadionu "Rajko Mitić" okončan je nerešenim rezultatom 0:0, a crveno-beli su imali veliki hendikep, s obzirom da su tribine najvećeg srpskog stadiona bile prazne. 

Foto: Tanjug/AP

Marko Rose može biti adut crveno-belih

 

Revanš meč je odigran 29. avgusta. Domaćin je zahvaljujući Izraelcu Daburu stigao do dva gola prednosti i činilo se da će Austrijanci vizirati kartu za grupnu fazu Lige šampiona. Međutim, polovinom nastavka igre, tačnije u 65. i 66. minutu susreta, crveno-beli pravim blickrigom uspevaju preko El Fardu Bena da stignu do dva brza gola, izjednačenja rezultata i plasmana u toliko željenu evropsku fudbalsku elitu.

I ovoga puta na jednoj strani terena biće Marko Rose kome će momci u crveno-belim dresovima pokušati još jednom da pomute planove, ali ovoga puta u rodnom gradu nemačkog trenera.

U redovima Crvene zvezde više nema El Fardu Bena, ali su i dalje prisutni Milan Rodić i Miloš Degenek koji su bili starteri duela u Salcburgu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading