EVO KADA ĆE SE IGRATI 171. VEČITI DERBI: Ovo je jedini mogući termin

Autor:

Sport

26.09.2023

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novembar se spominje kao najbolje rešenje, a samo jedan datum je u opticaju u zgusnutom kalendaru.

EVO KADA ĆE SE IGRATI 171. VEČITI DERBI: Ovo je jedini mogući termin

Foto: Starsport

Duel Partizana i Crvene zvezde u okviru 9. kola Superlige Srbije trebalo je da se igra u sredu u Humskoj sa početkom u 19 časova ali od 171. večitog derbija sutra neće biti ništa. Iako se Zajednica superligaša još nije zvanično oglasila, prvi čovek krovne organizacije Dragomir Lazović je za Republiku ekskluzivno potvrdio da će to biti urađeno čim se bude znalo da li će državni organi Republike Srbije proglasiti Dan žalosti za 27. septembar zbog svirepog ubistva trojice Srba na Kosovu i Metohiji.

Kako se to i desilo, iz Humske su poručili da odlažu sve aktivnosti u vezi sa 171. večitim derbijem i tako indirektno stavili do znanja da se na njihovom stadionu sutra neće igrati fudbal. I ne samo derbi, već su pred zvaničnim odlaganjem i dueli između Javora i IMT, te Novog Pazara i Spartaka planirani za sredu, dok će se mečevi na programu danas i u četvrtak evidentno odigrati.

Zato su odmah počele spekulacije kada bi ovaj i preostala dva duel planirana za 27. septembar mogla da se odigraju. Novembar se u fudbalskim klubovima spominje kao najbolje rešenje, ali je tu malo slobodnih datuma zbog zgusnutog kalendara. Međutim, nadležni fudbalski organi u Srbiji mogli bi da "oslobode" jedan datum, a u pitanju je termin predviđen za odigravanje mečeva šesnaestine finala Kupa Srbije.

Republika

Foto: Starsport

 

Naime, 1. novembar je ucrtan u fudbalskom kalendaru kao namenjen za mečeve najmasovnijeg fudbalskog takmiečnja u Srbiji i u njemu je inače trebalo da igraju pomenuti klubovi. Zato je za očekivati da oni tada istrče na terenu u odloženom devetom kolu Superlige, dok bi se Kup dueli igrali naknadno.

Gledajući kalendare više takmičenja jasno je zašto su ostali novembarski datumi, pa i oni krajem oktobra, malo verovatni. Superliga se igra igra za vikend 28. i 29. oktobra, 7. i 8. novembra, kao i 10. i 11. novembra tokom radne sedmice. Potom sledi reprezentativna pauza u kojoj će Srbija, nadamo se, protiv Bugarske 19. novembra overiti prolaz na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024.

Tu su i dueli u Ligi šampiona u kojoj se nadmeće Crvena zvezda, pa radni dani otpadaju. Naime, crveno-beli 25. oktobra gostuju Lajpcigu, nemačkog predstavnika dočekuju 7. novembra, dok 28. novembra gostuju Jan bojsu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading