600 EVRA PO ČOVEKU ZA ŠVERCOVANJE LJUDI: Uhapšen krijumčar iz Smedereva, odmah mu određen pritvor!

Autor:

Hronika

26.09.2023

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Omogućio im je nezovoljeni tranzit kroz Srbiju, uhapšen je kod sela Mihajlovac.

600 EVRA PO ČOVEKU ZA ŠVERCOVANJE LJUDI: Uhapšen krijumčar iz Smedereva, odmah mu određen pritvor!

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Hapšenje

N.M. (22) je uhapšen kod sela Mihajlovac pod optužbom da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana zbog sumnje da bi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke.

Osumnjičeni se tereti da je 24. septembra u popodnevnim satima, koristeći putničko vozilo iznajmljeno u Beogradu, za dogovorenu naknadu od 600 evra, omogućio nezakonit tranzit kroz Republiku Srbiju.

Prevozio je dvanaestoricu migranata, državljana Republike Sirije, s namerom da ih prevede od Dimitrovgrada do Beograda. Međutim, otkriven je i zaustavljen od strane policijskih službenika na delu državnog puta A1 kod sela Mihajlovac.

Nakon što je priveden u prostorije policijske uprave, po nalogu javnog tužioca, prvo mu je određeno zadržavanje, a potom i pritvor.

Krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi podrazumeva da osoba namerno omogući drugoj osobi nelegalan prelazak granice Srbije ili nelegalni boravak ili tranzit kroz zemlju, često uz motivaciju za ličnu dobit. Za ovakvo krivično delo, zakonom je propisana kazna zatvora u rasponu od jedne do osam godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading