EKSKLUZIVNO: Ovo je razlog ODLAGANJA VEČITOG DERBIJA

Autor:

Sport

26.09.2023

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle odluke državnih organa Republike Srbije, donećemo konačnu odluku o sudbini duela Partizana i Crvene zvezde, kaže Dragomir Lazović za Republiku.

EKSKLUZIVNO: Ovo je razlog ODLAGANJA VEČITOG DERBIJA

Foto: Starsport

Svetkovina srpskog fubala 171. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde sva je prilika da se neće igrati u sredu od 19 časova. Iako zvanične potvrde još nema, skoro sasvim je izvesno da će se meč večitih rivala odložiti zbog tragičnih dešavanja na Kosovu i Metohiji i proglašavanja dana žalosti u Srbiji. To je za Republiku ekskluzivno potvrdio i prvi čovek Zajednice Superligaša Dragomir Lazović. Novi datum derbija bio bi najverovatnije u novembru, što bi trebalo uklopiti sa slobodnim terminima imajući u vidu da Zvezda igra na dva fronta.

Foto: Starsport

Dragomir Lazović

- Derbi će najverovatnije biti pomeren zbog toga što je država Srbija proglasila dan žalosti zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji. Naša odkuka još nije doneta, čekali smo da vidimo da li će dan žalosti biti proglašen, kao što se spekulisalo. Sada ćemo u veoma kratkom roku doneti konačnu odluku o sudbini 171. večitog derbija - rekao je Lazović.

Podsetimo, u tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan, ubijena su četvorica Srba, te je zbog toga u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji proglašena trodnevna žalost koja će trajati 26, 27. i 28. septembra. Navodno su predstavnici oba kluba u kontaktu sa državnim organima i ostaje da se vidi da li će se večiti derbi odigrati u planiranom terminu ili neće s obzirom na to da je za sutra u Srbiji proglašen dan žalosti. Pored večitog derbija moglo bi da bude odloženo čitavo deveto kolo Super lige Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading