ŠTA JE SAD OVO: Fudbaler Partizana pred derbi govorio o PANČEVU!

Autor:

Sport

25.09.2023

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće teška, zahtevna utakmica, pozivam navijače da ispune stadion u što većem broju, rekao je golman Aleksandar Jovanović.

ŠTA JE SAD OVO: Fudbaler Partizana pred derbi govorio o PANČEVU!

Foto: Starsport

Aleksandar Jovanović, Svetozar Marković i Nemanja Nikolić

Fudbaleri Partizana dočekaće u sredu Crvenu zvezdu u 171. večitom derbiju sa četiri boda više na tabeli Superlige. Izabranici Igora Duljaja igraju ove sezone sa dosta oscilacija, ispali su u kvalifikacijama za Ligu konferencija, neke mečeve dobijali su u Superligi posle preokreta, ali i takvi imaju bolji učinak od večitog rivala koji je pokazao zube prvaku Evrope Mančester sitiju. Međutim, za golmana "parnog valjka" Aleksandra Jovanovića sve to nema nikakve veze pred duel u Humskoj.

- Stvorili smo prednost od četiri boda, ali to realno nije ništa nedostižno i ne smemo da se uljuljkamo. Ali, opet sa druge strane, imamo lepu prednost koju bi trebalo nadograditi pobedom u derbiju. To je naš fokus i cilj na utakmici, tako se spremamo da uđemo u derbi. Pripremam se kao za svaku utakmicu. Gledam da telo i glavu pripremim, da dođem do utakmice na najboljem nivou, uz trenera Nemanju Jovšića i stručni štab. Najvažnije je da sačuvam fokus, da me ništa ne remeti. Ali, potpuno isto kao za svaku utakmicu - počeo je priču Jovanović.

Republika

Foto: Starsport

Katai i Natho

On se potom osvrnuo na činjenicu da će debitovati u večitim derbijima, kao i nekolikocina igrača koji će verovatno istrčati na teren u Humskoj 1.

- Ovo će za mene biti prvi večiti derbi i sigurno da sam, kao i svako dete koje je počinjalo da igra fudbal u Srbiji tada, i ja sanjao da odigram makar jednu takvu najveću utakmicu u dresu Partizana. Protiv večitog rivala, u dresu Partizana, sa te strane. Pamtim dosta derbija. Taj 161. derbi, koji smo igrali 2019. godine, dobili smo rezultatom 2:0, Suminim golom. To mi je ostalo u najbližem sećanju. Dok nisam bio u Partizanu, pošto sam dugo bio u inostranstvu, derbije sam pratio sa istočne tribine stadiona. Igrači koje sam baš voleo su bili Žuka i Moreira, a od naših - Saša Ilić i Danko Lazović. Oni su mi ostali u lepom sećanju - dodao je Jovanović.

On je za kraj pozvao navijače da im budu velika podrška, kao što je to bio slučaj u Pančevu u pobedi nad Železničarom (2:1).

Foto: Starsport

 

- Biće teška, zahtevna utakmica, sa mnogo detalja. Ono što vidim je da i jedna i druga ekipa igraju otvoreno i, samim tim, biće svakako zanimljiva utakmica za publiku. Ovim putem pozivam navijače Partizana da ispune stadion u što većem broju. Poruka našim navijačima je da nastave da veruju u tim i da nastave da nas bodre kao do sad. Ne znam da li će doći ili ne, ja ih ovim putem zovem da dođu. A svi koji dođu, neka nam daju podršku i neka veruju u tim kao što su radili do sad. Daju nam veliku energiju koja se pokazala, i u prošlom kolu u Pančevu, koliko je važna - jasan je golman Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading