POTVRĐENO PISANJE "REPUBLIKE"! Zvezdina pravoslavna braća ISTREŠĆE Hrvate IZ GAĆA! Grci spremaju PAKLENU DOBRODOŠLICU Bed Blu Bojsima! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.08.2023

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona igra se u subotu.

POTVRĐENO PISANJE "REPUBLIKE"! Zvezdina pravoslavna braća ISTREŠĆE Hrvate IZ GAĆA! Grci spremaju PAKLENU DOBRODOŠLICU Bed Blu Bojsima! (VIDEO)

Foto: Printscreen/TikTok

Ne stišava se bura pred novu utakmicu AEK-a iz Atine i zagrebačkog Dinama, posle nemilih scena u Novoj Filadelfiji, koje su odložile prvi duel ovih klubova.

Tada su, podsetimo, u opštim neredima, hrvatski ekstremisti brutalno ubili Mihalisa Kacurisa i ranili jednu 12-godišnju devojčicu, posle čega je najmanje deset osoba povređeno, a veliki broj navijača Dinama završio iza rešetaka. Nesrećni Kacuris je uboden nožem u arteriju, a nakon toga je grupa navijača iz Zagreba nastavila da ga šutira, pa je podlegao ranama.

Kako je pre nekoliko dana "Republika" i pisala, grčke navijačke grupe su raspisale "lov na glave" za Hrvatima, koji su učestvovali u tim sukobima i spremaju im "paklenu dobrodošlicu" uoči revanša u prestonici zemlje Helena. Podsetimo, policija je u prethodnom okršaju uhapsila preko 115 osoba, a sada bi taj broj mogao da bude udvostručen.

U ovu akciju uključile su se svi navijači najvećih grčkih klubova, ne samo aktera utakmice AEK-a, već i rivalskih PAOK-a i Zvezdinog bratskog Olimpijakosa, koji su Bed Blu Bojse u potonjim okršajima jurili čak do Bugarske, a sada jedva čekaju da se revanširaju Hrvatima za sve što su im priredili pre nekoliko dana.

Koliko su hrvatski ultrasi uplašeni za svoj život, svedoče i reči uhapšenog navijača odgovornog za smrt ubijenog Kacurisa, koji se požalio svome ocu da neće izaći živ iz grčkog zatvora:

- On je inače smiren dečko i prvi put u životu video sam da je on sad dosta uznemiren. Rekao je: "Tata, ja odavde živ neću izaći. Stavili su me u zatvor s AEK-ovim ubicama. Čim sam došao okružili su me, pokazali mi odrezanu glavu, govorili – nećeš jutro dočekati", u tom je smislu tekao razgovor - otkrio je svoju priču sa sinom Robert Žiga, otac uhapšenog navijača, koji je još dodao:

- Rekao sam mu, ohrabrio sam ga, rekao sam biće sve u redu. On je rekao "Oprosti, znaš da sam zeznuo i da je ovo poslednji put da se čujemo možda". Tako je završio razgovor - ispričao je Žiga, prenosi Dnevnik.hr.

Dok najveće navijačke grupe Olimpijakosa ("Gate 7") i PAOK-a imaju apsolutnu podršku najvatrenijih pristalica Crvene zvezde i Partizana, sa kojima su braća, na strani hrvatskih ultrasa su fanovi Panatinaikosa, koji su im i pomogli da naprave haos uoči prvog meča, kada su ubijen navijač i ranjena devojčica.

Veliki broj navijača pokušao je tada da pobegne iz Grčke na razne načine, neki od njih su uhvaćeni, a pojedinci se i dalje kriju u Atini, u štek-stanovima, dok su igrači Dinama bili prinuđeni da se sa sporednog, umesto glavnog aerodroma, vrate čarter letom u Zagreb.

Oglasila se u međuvremenu i majka ubijenog Kucurisa, najavivši da će ubica njenog deteta platiti za zločin koji je počinio.

Ono što je posebno zanimljivo, a o čemu smo već pisali, jeste da su hrvatski napadači imali iste oznake na ramenima, poput ekstremista koji su izazvali krvavi pir u Beogradu na 156. Večitom derbiju, kada su pokušali da pomognu oko preuzimanja primata na južnoj tribini, ali su tada dobili batine i završili na hospitalizaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ko velica Huligsne

17.08.2023 13:32

,,REPUBLIKA" POTPIRUJE MRZNJU. CUJ ZVEZDINA BRACA. MORE SVI U ZATVOR. HULIGANIZAM