EMOTIVNA ISPOVEST AEK-OVOG NAVIJAČA: Dinamovi huligani su FAŠISTI i KUKAVICE, a evo ko je tačno KRIV za Mihalisovo UBISTVO!

Autor:

Sport

15.08.2023

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reči koje lede krv u žilama.

EMOTIVNA ISPOVEST AEK-OVOG NAVIJAČA: Dinamovi huligani su FAŠISTI i KUKAVICE, a evo ko je tačno KRIV za Mihalisovo UBISTVO!

Foto: Tanjug/AP

Grci pale sveće za ubijenog Mihalisa Kacurisa

Incident koji je pogodio celu fudbalsku javnost dogodio se prošle nedelje u Atini, kada je u tuči navijača AEK-a i Dinama iz Zagreba život izgubio Grk Mihalis Kacuris.

Nekoliko dana kasnije, dobili smo priliku da čujemo veliku ispovest jednog od navijača AEK-a.

Atmosfera među navijačima AEK-a je užasna. Zbog svega što se desilo osećamo tugu i bes. U početku nikoga od nas nije zanimalo da li će meč biti odigran, ali sada svi želimo da se igra i da pobedimo u znak sećanja na Mihalisa. Navijači su želeli da meč bude otkazan i da UEFA bude oštrija prema Hrvatima, iako se ništa zapravo nije desilo - rekao je navijač AEK-a u razgovoru za "Espreso", pa nastavio u dahu:

Ne verujem da će biti osvete, to bi zaprljalo sećanje na Mihalisa. To što se desilo je tužno. Sve što njegova porodica i prijatelji žele je pravda.

Navijači AEK-a nisu očekivali tuču.

Grčka policija pokušava da predstavi slučaj kao dogovoren sastanak obe grupe navijača, iako se po snimcima nadzornih kamera čini da su AEK-ovi navijači bili iznenađeni. Neki od njih su samo pričali i pili pivo, pušili, smejali se... To je uobičajen prizor oko stadiona, ljudi dolaze da se druže.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zastava AEK-a na pola koplja

Ubice su došle spremne da urade ono najgore.

Hrvati i navijači Panatinaikosa su došli naoružani i spremni za borbu. Nosili su drvene palice sa ekserima, lance, noževe, itd. I onda kada su prišli stadionu, napali su porodice i decu. Situaciju možda najbolje opisuje činjenica da je 13-godišnja devojčica pogođena kamenom u glavu i završila je u bolnici na neko vreme. Pravi navijači mrze ubijanja i noževe, oni su za kukavice. Verujem da se navijači Dinama i Panatinaikosa ne bi složili - tvrdi ovaj Grk.

Ipak, smatra da ubistvo nije bila ideja Bed blu bojsa.

Ja mislim da su navijači Panatinaikosa igrali glavnu ulogu. Gejt 13 neguje bratske odnose sa navijačima Dinama, kao što svi to već znaju. Ipak, Hrvati nisu mogli sami da se snađu u Atini. Koliko znam, oni su se vozili po gradu i onda došli do metro stanice, zatim išli peške po Filadelfiji, itd... Te rute znaju samo lokalci.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Grafit navijača AEK-a

- Sa moje tačke gledišta, kao nekoga ko ima politički stav, mislim da njegova smrt ima i političku konotaciju. BBB su fašisti. "Original 21" su antifašisti. Sve se to znalo. Vođa Bed blu bojsa je navijače AEK-a nazivao anarhistima i narkomanima. Napali su AEK kao fašisti.

Na kraju je imao jasan zaključak.

Sa grčkim prvosuđem nikada ne možemo da budemo sigurni. I ranije smo viđali da krivci budu oslobođeni. Ipak, ovog puta se čini da su nadležni stvar shvatili ozbiljno. Kruže glasine i da će šef policije biti smenjen zbog svega. Samo želimo pravdu za Mihalisa - zaključio je navijač atinskog velikana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading