NIŠTA NIJE IZGUBLJENO ZA PARTIZAN: Tinja nada kod grobara, crno-beli se ČETIRI PUTA vraćali iz minusa!

Autor:

Sport

15.08.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je "parni valjak" uspeha u 21. veku i nakon poraza u prvim mečevima.

NIŠTA NIJE IZGUBLJENO ZA PARTIZAN: Tinja nada kod grobara, crno-beli se ČETIRI PUTA vraćali iz minusa!

Foto: FK Partizan

Fudbalere Partizana čeka težak zadatak u čevrtak u Humskoj, pošto će crno-beli morati da nadoknade prednost azerbejdžanskog Sabaha, koji ih je sa 2:0 savladao u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Crno-beli su u Azerbejdžanu delovali izuzetno loše, a na kraju su dobro i prošli, s obzirom na šanse koje je Sabah imao, kao i na činjenicu da je Aleksandar Jovanović, golman Partizana, odbranio jedanaesterac.

Ipak, iako situacija ne deluje sjajno, ovo ne bi bio prvi put da se Partizan u revanšu iščupao iz problema i zaostatka, a to su u 21. veku uspeli čak četiri puta.

Prvi put je "parni valjak" minus iz prvog meča nadoknadio još u sezoni 2000/01, kada su u prvoj rundi kvalifikacija za UEFA kup izbacili maltešku Sliemu. Maltežani su u prvom meču, na svom terenu, bili bolji (2:1), ali je u Beogradu Partizan pokazao ko je bolji tim i zatim prošao dalje, gde ih je zaustavio Porto.

Tri godine su navijači Partizana čekali na novu ovakvu situaciju, a nema sumnje da se ove sećaju i dan danas. Crno-beli su u poslednjem kolu kvalfikacija za Ligu šampiona poraženi na svom terenu od Njukasla (1:0), ali su uspeli da u Engleskoj upišu trijumf istim rezultatom, golom Ivice Ilijeva u 50. minutu, a  da zatim nakon penala i čuvenog pogotka Milivoja Ćirkovića šokiraju publiku i plasiraju se u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja. Tu im žreb nije bio naklonjen, a grupu sa Realom, Portom i Marsejom su završili sa tri osvojena boda.

Beogradski tim je isti poduhvat napravio i u sezoni 2012/13. U poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Partizan je u prvoj utakmici dvomeča poražen u Norveškoj, od tamošnjeg Tromza (3:2), ali su u prestonici Srbije sustigli ovaj minus, porazili svog rivala sa 1:0, golom Ivana Ivanova u 79. minutu, i tako sebi osigurali mesto u grupnoj fazi ovog takmičenja. Grupu su ponovo završili sa tri boda, a dalje su prošli Inter i Rubin, dok je zajedno sa Partizanom ispao Nefči.

Poslednji put je "parni valjak" minus nadoknadio pre dve godine, tačnije u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu konferencija. Crno-beli su poraženi sa 2:1, na gostovanju Santa Klari, ali su u Beogradu slavili sa 2:0, golovima Rikarda i Siniše Saničanina, pa su tako prošli dalje, u grupnu fazu. Nju su i uspeli da prođu, zatim su savladali i prašku Spartu, ali ih je u osmini finala zaustavio Fejnord, sa ukupnih 8:3 u dvomeču.

 

 

Jasno je da igrači i navijači Partizana, poučeni istorijom, imaju čemu da se nadaju, ali će izabranici Igora Duljaja morati mnogo bolja nego u Azerbejdžanu. 

Revanš meč protiv ekipe Sabaha je na programu u četvrta, na stadionu u Humskoj ulici, a utakmica počinje u 21 čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading