KORAK BLIŽE ZVEZDINOM DRUŠTVU U LIGI ŠAMPIONA: Farani prvi put u grupnoj fazi, Makabi gura i bez Bahara

Autor:

Sport

02.08.2023

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona izborili su još Servet, Kopenhagen, Molde i Galatasaraj.

KORAK BLIŽE ZVEZDINOM DRUŠTVU U LIGI ŠAMPIONA: Farani prvi put u grupnoj fazi, Makabi gura i bez Bahara

Foto: Profimedia

Fudbaleri Makabija iz Haife, Serveta, Klaksvika, Moldea, Kopenhagena i Galatasaraja plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

U duelu Zvezdinih dželata u prethodnim ciklusima Makabi je u stazi šampiona posle produžetaka izbacio moldavski Šerif. U revanšu u Haifi bilo 2:1, nakon 1:0 u Tiraspolju, pa se sa ukupnih 2:2 otišlo u produžetke. Bivši tim Baraka Bahara na krilima navijača zablistao je i dobio meč sa 4:1, a naredni rival biće mu Slovan iz Bratislave za koji brani Milan Borjan.   

Švajcarski Servet načino je senzaciju eliminacijom belgijskog Genka među nepovlašćenima. Od trećeg minuta igrali su sa desetoricom i stigli do 2:2, pa se nakon produžetaka pistupilo penalima. Servet je slavio sa 4:1 i zakazao duel u trećem kolu protiv Rendžersa, koji je takođe izbacio Zvezdu.

Šta tek reći za Klaksvik sa Farskih Ostrva koja će prvi put imati predstavnika u nekom UEFA takmičenju, jer je obezbeđena grupna faza Lige konferencija. Nakon što su porazili Ferencvaroš u dvomeču ma startu, u treće kolo kvalifikacija za LŠ plasirali su se preko Hakena. Na Farskim Ostrvima nije bilo golova, a u Švedskoj 2:2 nakon 90 minuta, Odnosno 3:3 u dodatnih 30, da bi potom sa 4:3 Klasvik slavio nakon penala. Igraće s Moldeom u narednoj rundi nakon eliminacije Helsinkija (2:0, 0:1).

Kopenhagen je na svom "Parkenu" deklasirao islandski Breidablik (6:3) i prošao dalje sa ukupnih 8:3. Naredni rival šampiona Danske je Sparta iz Praga.

U trećem kolu kvalifikacija igraće još i Galatasaraj protiv Olimpije, nakon što su Turci eliminisali Žalgiris (1:0, 2:2), a Olimpija Ludogorec (1:1, 2:1). Ranije u sredu Dinamo je sa ukupnih 6:0 (4:0, 2:0) eliminisao Astanu i igraće s AEK iz Atine, odnosno poljski prvak Rakov za koji nastupa potencijalni reprezentativni golman Vladan Kovačević. Njima je bio dovoljan remi protiv Karabaga u Azerbedžanu posle trijumfa na svom terenu od 3:2.

Prvi mečevi na programu su 8. i 9. avgusta, a revanši 15. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading