PANIKA NA NEBU! Avion sa fudbalerima Dinama iz Zagreba NESTAO SA RADARA na sat vremena!

Autor:

Sport

01.08.2023

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija je ubrzo objašnjena.

PANIKA NA NEBU! Avion sa fudbalerima Dinama iz Zagreba NESTAO SA RADARA na sat vremena!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri zagrebačkog Dinama

Fudbaleri Dinama iz Zagreba preko Srbije i Bugarske uputili su se u Astanu gde u sredu od 16 časova igraju revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv kazahstanskog predstavnika.

Prvi susret u Hrvatskoj završen je 4:0 u korist "modrih", te je revanš vrlo verovatno samo puka formalnost.

Ipak, drame je bilo i to na nebu! Avion u kom su se nalazili fudbaleri i stručni štab Dinama sa zagrebačkog aerodroma poleteo je u ponedeljak u 12.58 i njegov let prema Kazahstanu je mogao da se prati.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Dinama iz Zagreba

 

Panika je nastala kada je on nestao sa radara! Drama je trajala čitavih sat vremena, a sve se desilo negde iznad Crnog mora.

Situacija je ubrzo dobila objašnjenje - razloga za paniku nije bilo jer je ovo čest slučaj od kada je krenuo rusko-ukrajinski sukob. Kako su saopštili iz zagrebačkog aerodroma radari su se isključili jer je avion ušao u vazdušni prostor Ukrajine.

Verovatno su isključili radar zbog osetljivosti zone kojom lete prema Astani, nema brige, verovatno će taj radar upaliti kasnije - poručili su mirno iz zagrebačke vazdušne luke za "24sata".

Na kraju je tako i bilo pošto su se posle više od sat vremena ponovo pojavili na radaru u Gruziji da bi na kraju posle pet i po sati leta stigli na konačno odredište u Astanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading