"ORLOVI" NA CENI: Reprezentativci Srbije ZALUDELI čitavu planetu!

Autor:

Sport

26.07.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj klubova se otima za naše najbolje fudbalere.

"ORLOVI" NA CENI: Reprezentativci Srbije ZALUDELI čitavu planetu!

Foto: Starsport

Do kraja prelaznog roka u Evropi ostalo je više od mesec dana, a reprezentativci Srbije su definitivno među najtraženijom "robom" u dosadašnjem delu letnje "pijace".

Nekoliko njih je već promenilo klub, neki se nalaze pred samim transferom, dok je oko nekih sudbina nepoznata. Jasno je da će reprezentacija Srbija, kada se sledeći put okupi, izgledati dosta drugačije, makar kada su u pitanju klubovi iz kojih dolaze njeni igrači.

Sergej Milinković-Savić

Saga koja traje godinama oko odlaska našeg veziste iz Lacija je konačno dobila epilog. Sergej neće ni u Juventus, ni u Milan, nećemo ga videti ni u Premijer ligi, već će Milinković-Savić sledeće sezone nastupati za saudijski Al Hilal.

Foto: Tanjug/AP

Sergej Milinković Savić u dresu Lacija

Detalji transfera nisu zvanično saopšteni, ali italijanski mediji navode da je Lacio pristao da srpskog reprezentativca proda za 40 miliona evra. Milinković-Savić će navodno u novom klubu zarađivati 20 miliona evra po sezoni. 

Iako i dalje mlad za ozbiljan fudbal 28-ogodišnji fudbaler je odlučio da potraži sreću u Saudijskoj Arabiji. A kako se čini, nije jedini.

Aleksandar Mitrović

Putem Sergeja bi mogao da pođe i Mitrović, prvi napadač reprezentacije Srbije. Ne samo što će deliti istu ligu, već će momak rođen u Smederevu takođe pojačati Al Hilal, osim ako ne vidimo neki šokantan preokret.

Napadač Fulama je javno zatražio transfer, odbio je da igra za londonski klub, ukoliko ga ne puste da ode u Al Hilal, što su na kraju čelnici Fulama i uvažili.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović je na korak do Al Hilala

U narednim danima bi ovaj transfer trebao biti ozvaničen, pogotovo što je u Fulam već stigla zamena u vidu Raula Himeneza. Detalji Mitrovićevog prelaska nisu poznati, ali se spekuliše da će Al Hilal morati da izdvoji 52 miliona funti za dolazak našeg reprezentativca.

Dušan Tadić

Još jedan "orao" koji je promenio sredinu jeste kapiten Dušan Tadić, koji će od naredne sezone nositi dres Fenerbahčea.

Posle pet plodonsnih sezona u amsterdamskom Ajaksu, Tadić je odlučio da promeni sredinu i da ode u Tursku, ali ne u Bešiktaš, kako je izgledalo u prvi mah, već u Fener.

Foto: Profimedia

Dušan Tadić je napustio Ajaks posle pet sezona

Kapiten Srbije je u Istanbul stigao bez obeštećenja, a turski mediji navode da će godišnje zarađivati četiri miliona evra, uz moguće bonuse. 

Dušan Vlahović

Vlahović je jedna od glavnih zvezda ovog prelaznog roka. Jasno je da se Dušanu ne ostaje u torinskom velikanu, pogotovo kada se uzme u obzir dekadentan fudbal koji Juventus igra pod Masimilijanom Alegrijem. A i zašto bi ostajao, kada se za njega otima pola Evrope.

Prvi koji je izrazio želju za dolazak našeg napadača je bio Čelsi, a u posao su se vrlo brzo uključili i ostali. PSŽ je dugo bio favorit, ali se trci pridružio i Bajern Minhen, kada im je postalo jasno da od dolaska Harija Kejna nema ništa.

Foto: Starsport

Dušan Vlahović u dresu reprezentacije Srbije

Videćemo da li će Vlahović do kraja leta menjati sredinu, a ko se odluči da ga kupi, moraće da izdvoji između 80 i 90 miliona za ovaj transfer.

Vanja Milinković-Savić

Sergejev brat bi takođe mogao da naplati svoje dobre igre i da uskoro promeni sredinu.

Naime, golman Torina se nalazi na meti Intera, koji je u potrazi za novim čuvarem mreže. Klub iz Milana je nedavno ostao bez dva golmana, pošto su "grad mode" napustili Andre Onana, koji je pojačao Mančester junajted, odnosno Samir Handanović.

Foto: Tanjug/AP

Vanja Milinković-Savić iza sebe ima odličnu sezonu

Posao je i dalje daleko od realizacije, a prema prvim navodima, Torino za svog golmana tražio 20 miliona evra.

Nisu samo ova petorica igrača u centru pažnje ovog prelaznog roka. Strahinja Eraković je takođe promenio sredinu, a dres Crvene zvezde je zamenio Zenitovim, dok su crveno-beli na ime obeštećenja inkasirali sedam miliona evra.

Takođe, Aleksa Terzić ima novi klub. Doskorašnji levi bek Fiorentine je bio na meti Bolonje, ali je na kraju otišao u Austriju i postao novi fudbaler Red Bul Salcburga, šampiona ove države.

Prelazni rok, u većini evropskih država, traje do 31. avgusta, a do tada ćemo saznati gde će koji reprezentativac nastupati naredne sezone. Svakako, nikad burnije leto kada su u pitanju fudbaleri iz Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading