NIJE SAMO ALEKSANDAR MITROVIĆ: Evo koji srpski fudbaleri su se SVAĐALI sa svojim klubom - najviše su "RATOVALI" u Italiji!

Autor:

Sport

20.07.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poduži spisak naših fudbalera koji su dolazili u sukob sa timovima u kojima su nastupali.

NIJE SAMO ALEKSANDAR MITROVIĆ: Evo koji srpski fudbaleri su se SVAĐALI sa svojim klubom - najviše su "RATOVALI" u Italiji!

Foto: Starsport

Srpski napadač Aleksandar Mitrović neće više igrati za Fulam, prenosi "Skaj njuz".

Popularnog Mitra naljutila je odluka londonskog kluba da odbije dve ponude Al Hilala. Fulam je slobodu Srbina procenio na 52 miliona funti, dok je rekorder po broju golova reprezentacije Srbije istakao da je dovoljno učinio za tim i da je sada vreme da naplati svoje igre u Engleskoj. 

Ukoliko mu se želja ne ispuni, golgeter "orlova" je poručio da više nikada neće obući Fulamov dres. Iako je trenutno Mitrović u centru pažnje, on svakako da nije prvi Srbin koji je u poslednjih nekoliko godina imao sukob sa upravom, ili trenerom kluba.

Nemanja Radonjić

Srbi su najviše "ratovali" u Italiji, a najpoznatiji je svakako slučaj Nemanje Radonjića, koji se sukobio sa trenerom Torina Ivanom Jurićem. Tokom ligaške utakmice protiv Juventusa, Jurić je srpskog reprezentativca uveo u igru u 60. minutu, ali ga je izveo van, nakon samo 15 minuta.

Teško mi je da razumem ove stvari, po mom mišljenju - uopšte ne poštuje ovaj sport. Postoje stvari koje moraš da radiš, a ti uđeš i radiš suprotno - znači nisi u utakmici. Taj momak ima talenat, ali za šest meseci zajedničkog rada nisam mogao da ga pretvorim u fudbalera. Kod kornera moraš da budeš obazriv i prisutan. Može to da se završi i dobro i loše, ali moraš da budeš tu. Nekada se izvučeš zbog toga, ali danas smo mi platili - rekao je tada Jurić.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Nekoliko dana je trajao rat između njih dvojice, ali su na kraju uspeli da pronađu zajednički jezik, pa je krilni fudbaler nakon toga bio redovan u startnoj postavi, sve dok nije doživeo povredu, zbog koje je morao da završi sezonu.

Saša Lukić

Isti klub, samo nekoliko meseci ranije. Saša Lukić je krajem sezone 2021/22 verovatno igrao fudbal svoje karijere, a za njegove usluge se zainteresovala Roma. Želeo je vezista "orlova" da pređe u glavni grad Italije, insistirao je na transferu, ali mu ljudi iz kluba to nisu dozvolili.

Zbog toga, Saša je samovoljno napustio tim pred duel sa Moncom, u prvom kolu Serije A, zahtevajući transfer ili povećanje plate.

Razgovarao sam o toj situaciji sa predsednikom. Ako se igrač izvini ekipi i shvati grešku, nema problema. Biće u timu protiv Lacija, ali neće biti kapiten – rekao je tada Jurić.

Foto: Tanjug/AP

Saša Lukić u dresu Torina

Vezista je na kraju ostao u Torinu, ali na svega nekoliko meseci, pošto je u januaru otišao u Fulam, baš kod Aleksandra Mitrovića.

Ivan Radovanović

Još jednom je Italija bila "kobna" po naše igrače, ali je ovaj put u pitanju ekipa Salernitane.

Sve je počelo nedavno kada je Radovanović odbio da pređe u Kaljari na pozajmicu do kraja sezone, koliko mu i traje ugovor sa članom Serije A, čime je, očigledno, naljutio ljude u klubu.

Foto: Tanjug/AP

Ivan Radovanović u dresu Torina

Salenitana ga je nakon toga isključila sa liste prijavljenih fudbalera za nastup u prvenstvu, a čak su i Arbitražnom sudu podneli zahtev za raskid ugovora.

Na kraju, Radovanović je ostao u Salernu do kraja sezone, iako je poslednji meč odigrao još 27. januara, a sada je slobodan u izboru nove sredine.

Nemanja Jović

Ne ratuju sa upravom Srbi samo preko granica. Pre samo nekoliko nedelja imali smo i svež primer u domaćem fudbalu, a u pitanju je Nemanja Jović, član Partizana.

Naime, mladi igrač je odlučio da tuži klub zbog neisplaćene zarade, oko čega se oglasio i Miloš Vazura, sportski direktor Partizana.

Situacija nije dobra, on nije na pripremama i ne znam šta se dešava, nije se javljao. Imam informaciju od njegovog menadžera, Marka Lomića, on je imao platu od 10.000 evra, krenuo je sa 1.000, imao je 3.000, 6.000 plata mu je rasla. Postojao je dug, podneo je predlog za raskid ugovora, mi smo dali našim advokatima da rade na tom slučaju. Ali ovo jednostavno nije normalno, to je kao da se ja jedan dan probudim i tužim i oca i majku koji su me učili da hodam i da jedem, tako da očekujem od medija da daju podršku upravi u ovom slučaju. Igrač nije pokazao da ima problem, otkrićemo sve druge detalje vezane za njega, ali nećemo pre ročišta to da iznosimo.

Foto: Starsport

Nemanja Jović u dresu Partizana

Rešenje ovog slučaja i dalje nije poznato, ali je izvesno da mladog Jovića nećemo sledeće godine gledati u Humskoj.

Jasno je da je karakter naših fudbalera malo problematičan, ali je isto tako jasno i da su u ovim slučajevima, uglavnom, bili u pravu. Pišite nam u komentarima ako se setite još neke ovakve situacije u kojoj je akter bio srpski fudbaler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading