CRVENO-BELI ZASIJALI U SANKT PETERBURGU: Supersonična Baharova Zvezda!

Autor:

Sport

13.07.2023

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi trener u rekordnom roku implementirao viziju modernog fudbala, a to je samo jedan od utisaka iz Rusije

CRVENO-BELI ZASIJALI U SANKT PETERBURGU: Supersonična Baharova Zvezda!

Foto: FK Crvena zvezda

Barak Bahar

Kakva Zvezda, moćna Zvezda. Opijeni euforijom zbog niza pobeda i trofejom na Premijer kupu, navijači Crvene zvezde voljeni klub već vide u nekoj od poodmaklih faza evrokupova ove sezone.

S druge strane, oprezniji upozoravaju i apeluju da ne treba previsoko leteti jer je turnir u Sankt Peterburgu ipak bio samo prijateljskog karaktera. Međutim, svi oni đuture složni su u tezi da crveno-beli odavno nisu ovako dobro izgledali na terenu, da je prvak Srbije protiv Zenita (2:1), Nefčija (4:0) i Fenerbahčea (3:1) bila baš onakva kakva treba da bude u nastupajućem takmičenju po grupama u Ligi šampiona (sredina septembra, žreb 31. avgusta).

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

POLOŽILI ISPIT Bukari, Stamenić i Dragović

Trener Barah Bahar ekspresno je u redovima srpskog šampiona implementirao neku novu, nama Srbima, barem u domaćim okvirima, dimenziju modernog fudbala, koju su srpski klubovi i reprezentacije mogli da realizuju isključivo protiv inferiornih rivala. Stoga se može zaključiti da je izraelski stručnjak zadao pravu malu enigmu domaćim fudbalskim radnicima, koji godinama ne uspevaju da iskoče iz šablona i ovdašnje rutine. Portal Republika, tim povodom, donosi analizu Zvezdinog učinka s pripremnog turnira u Rusiji, odnosno pet najjačih utisaka.

1. PALI RESPEKTABILNI RIVALI

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

BOGATAŠI Džeko i Salaj

Bio turnir pripremni ili ne, nepobitna činjenica glasi da je Crvena zvezda prikazala bolji fudbal od onih koji su, barem na papiru i finansijski, jači od nje. Apsolutni vladar ruskog fudbala Zenit dosad je bio nepobediv u svojoj kući na Premijer kupu, pa sve i da su crveno-beli protiv njih u prvom meču imali sreće, u ostala dva duela s kamatom su skepticima zapušili usta. Treći tim Azerbejdžana savladan je rutinski i ubedljivo, dok je možda i najveći reper za Ligu šampiona - Fenerbahče, blago rečeno, nadigran.

2. MODERAN FUDBAL

Crvena zvezda igrala je atipično za naše uslove. Moderno, brzo, agresivno... Najjači utisak je visoki presing Zvezdinih igrača i tranzicija iz odbrane u napad kojom su u nekoliko poteza stizali do gola rivala. Takođe i fizička priprema deluje da je na zavidnom nivou, ali to treba uzeti s rezervom budući da crveno-bele tek očekuje adaptacija na vremenske ulove u Srbiji uslovljene visokim letnjim temperaturama.

3. POGOĐENA POJAČANJA

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

BLISTALI Kraso i Olanjinka

Pojačanja - čista petica! Žan-Filip Kraso, Piter Olajinka, Marko Stamenić i Omri Glazer, apsolutno su opravdali takav epitet, dok se od Edmunda Adoa tek očekuje da to potvrdi iako ima naznaka. Takođe, eksperiment sa Stefanom Mitrovićem i Osmanom Bukarijem, kao ofanzivnim bekovima, ispostavio se kao pun pogodak, Kings Kangva je kod Bahara prodisao, a Mirko Ivanić, Stahinja Eraković i Aleksandar Dragović samo potvrdili klasu.

4. AFIRMACIJA KLINACA

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

OSTAVILI STAJAN UTISAK Mijatović, Šljivić i Lučić

Najjači utisak i ono što nesumnjivo najviše raduje armiju navijača jeste učinak Zvezdinih klinaca. Kosta Nedeljković, Jovan Šljivić i Jovan Mijatović rođeni su 2005, a Vladimir Lučić 2002. Uprkos tome, imali su značajnu ulogu i minutažu u pobedama pokazavši da se na njih može ozbiljno računati. Podsetimo, u timu su još i Leković (19), Nikola Mituljikić (20), Prucev (20), Mitrović (20), Azarov (21)...

5. ZADOVOLJNI ZVEZDAŠI

Svakako nezanemarljiva kockica u ovosezonskoj slagalici jesu pozitivni komentari i sveopšti utisak navijača. Odavno u zvezdaškoj javnosti nije zavladala ovakva euforija i zadovoljstvo, što je na osnovu dosad viđenog apsolutno opravdano. Stoga nema sumnje da će Marakana u nastupajućoj sezoni biti popunjenija nego ranijih godina, te da će fudbaleri s tribina imati neophodni vetar u leđa na svim takmičarskim frontovima. Sve po zasluzi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading