KRASO JUNAK ZVEZDE: Crveno-beli pobedili Zenit uz Užičko kolo i Bože pravde!

Autor:

Sport

04.07.2023

20:27 >> 20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač iz Obale Slonovače heroj srpskog šampiona.

KRASO JUNAK ZVEZDE: Crveno-beli pobedili Zenit uz Užičko kolo i Bože pravde!

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Zenit 2:1 (1:0) u prvom meču na turniru u Sankt Peterburgu. Utakmica na Gazprom areni počela je uz državne himne Rusije i Srbije, dok se šampion Srbije na zagrevanje izašao uz Užičko kolo.

Crveno-beli su bolje započeli duel pred skoro 18 hiljada navijača, ali prvu priliku imao je Zenit. Mateo Kasijera je u 24. minutu šutirao iz neposredne blizine, ali je Omri Glazer fantastično intervenisao. Osam minuta kasnije dosuđen je penal za Zvezdu, u kaznenom prostoru je pao Piter Olajinka. Međutim, nakon sugestije iz VAR sobe isti je poništen.

Puleni Baraka Bahara do vođstva su stigli u 40. minutu. Stefan Mitrović je sjajno centrirao, a još bolje je reagovao Mirko Ivanić.

U drugom poluvremenu Zenit je bio dominantniji. Srpska ekipa se odlučila da preti pretežno iz kontranapada. Nagrada za ofanzivu domaćih stigla je u 62. minutu. Du Keiroš je lepo pogodio sa 10-tak metara, Glazer je paradom uspeo samo da ulepša gol mladog Brazilca - 1:1.

Konačan rezultat postavio je Žan Filip Kraso u 87. minutu sa bele tačke. Novajlija u crveno-belom dresu sa kojeg je najavljeno da večeras neće nastupiti, rutinski je prevario Aleksandra Vasutina za 2:1.

Naredni meč u Sankt Peterburgu Crvena zvezda igra u subotu od 18.30. Protivnik klubu iz Ljutice Bogdana biće azerbejdžanski Nefči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading