OTKRIVENO KAKO SE SVE DOGODILO! Evo ko je inicijator HAOSA U PRIŠTINI - poruka koja je digla celu skupštinu na noge!

Autor:

Vesti

13.07.2023

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjoj sednici tzv. kosovske skupštine došlo je do fizičkog obračuna između poslanika vladajućeg Samoopredeljenja i poslanika DPK.

OTKRIVENO KAKO SE SVE DOGODILO! Evo ko je inicijator HAOSA U PRIŠTINI - poruka koja je digla celu skupštinu na noge!

Foto: printscreen/youtube.com

Kako prenose prištinski mediji, do tuče je došlo tokom govora Aljbina Kurtija. Incident je započet u trenutku kada je poslanik DPK Mergim Ljuštaku prišao Kurtiju i polio ga vodom.

U tom momentu zamenik premijera Besnik Bisljimi je Ljuštakua gađao flašom vode, a zatim je krenulo opšte guranje i udaranje pesnicama. Predsednik Skupštine Gljauk Konjufca zatražio je od policije da interveniše.

Opšti metež u sali za sednice parlamenta je trajao desetak minuta. Kurtija je obezbeđenje sklonilo na sigurno.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri prethodno je kritikovao Vladu zbog načina upravljanja situacijom na severu. On je od premijera Aljbina Kurtija zatražio odgovor zašto do sada nije poslušao savete SAD.

- Nesumnjivo, juče je jedan od najstrašnijih dana u istoriji upravljanja našom zemljom. To je dan kada su vlast i ovu skupštinu preplavili strah i bes. Premijeru, juče ste doneli odluku da se povučete posle četiri meseca eksperimentisanja. Posle četiri meseca otkako ste Kosovo stavili kao najsankcionisaniju zemlju. Posle četiri meseca ugrožavanja policajaca. Izađite i recite zašto ste maltretirali narod i uveli sankcije. Vaš autoritet je juče pao na zemlju. Morate da izađete ovde i pokažete zašto ste rekli ne SAD, otišli ​​ste u Bratislavu i snašli ste se - kaže.

Incident u parlamentu započeo zbog transparenta "zdravo"

Pre nego što su se potukli poslanici Samoopredeljenja i DPK u skupštini danas, opozicioni poslanici su na govornicu Skupštine Kosova postavili transparent "Zdravo", koji je sugerisao na aferu obelodanjenu u medijima pre neki dan, u čijem središtu je šefica poslaničke grupe Samoopredeljenja Mimoza Kusari-Ljilja i njen telefonski razgovor sa potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem.

Transparent "Zdravo" postavljen je i ispred sedišta na kojima su smešteni ministri u vladi Aljbina Kurtija, a do sukoba je došlo nakon što je potrpedsednik vlade Besnik Bisljimi skinuo transparent sa skupštinske govornice.

Opozicija optužuje vladu da je koordinirala svoje delovanje sa Srpskom listom u raznim nacrtima zakona u Skupštini. Dok je vladajuća stranka saopštila da "nije zavisna od saradnje sa Srpskom listom“.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading