SRBIN ZAVODI RED U RUSIJI - Milorad Mažić na novom zadatku

Autor:

Sport

27.06.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski sudija pokušaće da zavede red u ruskom fudbalu kao što je to uradio na Kipru.

SRBIN ZAVODI RED U RUSIJI - Milorad Mažić na novom zadatku

Foto: Starsport

Milorad Mažić

Milorad Mažić seli se u Rusiju! Po mnogima najbolji fudbalski sudija kojeg je Srbija ikada imala kreće u nov izazov i to u Rusiji gde će pokušati da zavede red među tamošnje arbitre, kao što je to uradio na Kipru.

On će u naredne dve godine biti šef sudija Ruske federacije, gde je član Sudijske organizacije od 2022, a sa sobom vodi i dugogodišnjeg saradnika Dalibora Đurđevića, koji će biti zadužen za VAR sistem. Njima dvojici je poverena reforma ruskog fudbala, bar kada je u pitanju rad fudbalskih sudija.

Foto: tanjug/AP

Čovek od autoriteta - Mažić delio pravdu na SP

Naime, ogroman broj grešaka sudija u Rusiji doveo je tamošnju ligu do ivice neregularnosti, pa je ideja FS Rusije da sa Miloradom Mažićem na čelu sudijske komisije vrate stvari pod kontrolu i dovedu ligu u red. Rusi igraju na kartu Mažićevog autoriteta, koji je dokazan na svim frontovima. Dokazao se Mažić i na Kipru, ali se njegovi čvrsti stavovi nisu svideli svima pa je tako APOEL predvodio kolo onih koji su insistirali da se on smeni. To se nije desilo tada, ali je srpskom arbitru sada istekao ugovor i on nije obnovljen.

Podsetimo, Milorad Mažić je sudijsku karijeru završio 2019. godine. Osim u srpskoj Superligi, gde je imao puno posla, pre svega u večitim derbijima između Crvene zvezde i Partizana, a devet puta zaredom proglašavan je za najboljeg sudiju u Srbiji. Mažić je sudio finale Lige šampiona 2018. između Real Madrida i Liverpula (3:1), kao i finale Superkupa Evrope 2016. između Real Madrida i Sevilje (3:2). Takođe, Mažić je delio pravdu na dva Svetska prvenstva (2014, 2018), kao i na Evropskom šampionatu 2016. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading