VOŠI SE CRNO PIŠE - UEFA skratila spisak potencijalnih rivala Novosađana u Ligi konferencija

Autor:

Sport

21.06.2023

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Lale" u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija mogu da udare na Kiprane, Turke, Rumune, ali i ekipe iz Azerbejdžana, Jermenije, pa i Crne Gore.

VOŠI SE CRNO PIŠE - UEFA skratila spisak potencijalnih rivala Novosađana u Ligi konferencija

Foto: Starsport

Fudbaleri Vojvodine slave gol protiv Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine saznaće u 13 časova na žrebu ime potencijalnog rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a posle skraćivanja spiska i formiranja šest grupa grupa ekipa koje međusobno mogu da ukrste jasno je da "lale" ne čeka lak posao. Naime, UEFA je novosadske crveno-bele smestila u Grupu 3 i to kao ne nosioca, pa će za protivnika moći da dobije samo neku od ekipa koje će biti povlašćene i koje takođe kreću od drugog kola, te pobednika jednog para prve runde kvalifikacija.

Tako će Vojvodina za potencijalnog rivala moći da dobije APOEL sa Kipra, turski Bešiktaš, ali i FCSB (Rumunija), Nefči (Azerbejdžan), kao i pobednika duela koji će odigrati jermenski Alaškert i Arsenal iz Tivta (Crna Gora). Gledajući imena ekipa i njihov renome, Nososađani bi bili favoriti poritiv Jermena i Crnogoraca, a ni Nefči ne bi trebalo da bude toliki bauk, dok bi ostale ekipe bile favoriti protiv srpskog predstavnika.

Foto: Tanjug/AP

 

Poput Vojvodine, zbog slabog UEFA koeficijenta, u istoj grupi ne povlašćenih timova su bugarski CSKA 1948 i Debrecin sa kojima se "lale" ne mogu sresti, kao ni sa boljim iz okršaja Tirana - Dinamo Batumi i Željezničar - Dinamo Minsk. Utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija na programu su 27. jula i 3. avgusta, a Vojvodina će kao domaćin igrati na TSC areni u Bačkoj Topoli jer stadion "Karađorđe" u Novom Sadu ne ispunjava potrebne UEFA standarde.

Foto: Starsport

KREĆU TEK OD TREĆEG KOLA Fudbaleri Partizana

Kada je u pitanju drugi srpski predstavnik u kvalifikacijama za Ligu konferencija Partizan on će ime rivala u trećem kolu saznati na žrebu 24. jula. Crno-beli će biti povlašćeni jer imaju zavidan koeficijent (25,500) pa bi trebalo da dobiju protivnika po meri sa kojim će ukrstiti koplja 10. i 17. avgusta. U slučaju prolaska dalje, "parni valjak" će biti povlašćen i na žrebu za plej-of 7. avgusta, dok bi se ti mečevi igrali  24. i 31. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading