SPECIJALCI ADMIRALBET ABA LIGE KROJE SUDBINU ŠAMPIONA! Crveno-beli su VIŠE PUTA bili na METI Javora i Pukla! Sada im SUDE protiv Partizana!

Autor:

Sport

21.06.2023

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdašima se nije svidela odluka čelnika regionalnog takmičenja.

SPECIJALCI ADMIRALBET ABA LIGE KROJE SUDBINU ŠAMPIONA! Crveno-beli su VIŠE PUTA bili na METI Javora i Pukla! Sada im SUDE protiv Partizana!

Foto: Starsport

Sa zebnjom su navijači Crvene zvezde Meridianbet dočekali objavu AdmiralBet ABA lige o sudijama pete utakmice finalne serije protiv Partizana, koja će rešavati pitanje novog ili starog šampiona regionalnog takmičenja.

Kuglica ruleta je stala kod imena Slovenaca Saše Pukla i Damira Javora, dok će im pomagati i Hrvat Tomislav Hordov, a onda je usledio gnev kod svih pristalica crveno-belih.

Još od ranije je poznato da tim sa Malog Kalemegdana u prošlosti imao primedbe na tandem slovenačkih arbitara, koji se trudio da odlukama ostane u ružnom sećanju svim navijačima Zvezde Meridianbet. 

HET-TRIK SA OLIMPIJAKOSOM

Dao je sve od sebe Javor da se tri puta zameri crveno-belima protiv bratskog Olimpijakosa. Najpre 2011. godine, pa 2017. kada je bio centralna figura meča, pošto je spornom odlukom, koja je kasnije ustanovljeno da nije po pravilima Evrolige, naneo štetu srpskom šampionu. 

U akciji koja je usledila posle toga Grci su, preko Jorgosa Printezisa, došli do pobede. Javor je u jednom od najbitnijih momenata meča dodelio loptu za Olimpijakos, kada je 20 sekundi pre kraja Marko Gudurić bio u prodoru, ali je posle duela sa Papanikolauom lopta završila u autu. Najpre se činilo da se tadašnji bek Zvezde snašao i da je loptom napucao grčkog košarkaša, nakon čega je ona izašla u aut. To je i španski sudija pokazao, a on je bio najbliže pomenutoj situaciji.

Na insistiranje Javora, koji je bio najudaljeniji od dešavanja, gledao se ponovljeni snimak, koji je trajao puna dva minuta, da bi Javor na kraju odlučio da dosudi "mrtvu loptu", nakon čega je pokazao da lopta pripada Olimpijakosu pošto je strelica za posed bila na njihovoj strani.

Foto: Starsport

Damir Javor sudiće crveno-belima protiv Partizana

Međutim, upravo je Javor tu povredio pravila, jer u slučaju "mrtve lopte" nakon pregledanog snimka, gde ne može da se ustanovi čija je lopta, na snazi ostaje prvobitna odluka koja je doneta pre pregledavanja snimka, a ta odluka je bila da je lopta Zvezdina.

Najsvežiji primer u sećanju sa grčkim velikanom je onaj iz 2020. kada se Slovenac u duelu sa Pirejcima ponovo istakao sramnim odlukama po srpski klub, te je otvorio ponovo stranice rivaliteta.

OBEZBEĐENJE GA PRATILO IZ PIONIRA

Treba reći da su se Javor i Zvezda Meridianbet našli "oči u oči" ponovo 2017, pošto je klub sa Malog Kalemegdana poražen od podgoričke Budućnosti, zbog skandaloznih odluka slovenačkog sudije Damira Javora.

- Ovo je bruka i sramota za regionalnu ligu i pitanje je da li će opstati. Pitanje je šta će sutra biti. Nijednu izjavu do ove nisam dao. Istu ovu izjavu bih dao i da je dobila Crvena zvezda Meridianbet. O Javoru, drvetu znamenitom, bolje i da ne pričam. Suđenje je bilo skandalozno, ovo je otimačina, krađa... Ovog petka sam prvi put video svašta, još je samo ostalo da sudija da za protivničku ekipu koš. Ovde Javor sudi kako mu narede i kako mu se objasni. Neće da vidi instant riplej da je pogrešio, jer je ta tvrdoglava mazga promenjenog identiteta. I to smo isto rekli, nemojte da gurate Javora jer imamo loše iskustvo. Pitam se kako je moguće da se sudije znaju četiri meča unapred? Oni su određeni na proslavama, to vidimo - pričao je tada predsednik Zvezde Meridianbet Nebojša Čović.

Samo godinu dana kasnije, u sezoni 2018/2019. usledili su novi dueli crveno-belih i Podgoričana u plej-ofu, kada su do "izražaja" došli huliganski istupi navijača iz oba tabora.

Javor je sudio u drugoj i u četvrtoj utakmici serije, odlučenoj u majstorici pobedom srpskog kluba. Damir je pred zvezdašima, čak i na terenu, bio prinuđen da šeta sa obezbeđenjem do početka utakmice, kao i kada je izlazio iz dvorane. Imao je pratnju trojice čuvara iz predostrožnosti, budući da je navukao gnev celog Pionira.

Republika

Foto: Starsport

Javor i trener Zvezde Duško Ivanović

Tokom susreta crveno-belih i Cedevite u oktobru 2015. Javor je, prema saopštenju Zvezde, napravio skandalnoznih 14 grešaka na štetu beogradskog tima, zbog čega je kasnije i kažnjen sa dve utakmice suspenzije.

OPASKE PUKLA PROŠLE NEKAŽNJENO

Poput njegovog sunarodnika, ni Saša Pukl nije omiljen među navijačima srpskog i regionalnog šampiona.

Više puta u prošlosti crveno-beli su iznosili opaske na njegovo suđenje, a najsvežiji primer je pre nešto više od mesec dana.

Foto: Starsport

Saša Pukl

Tada su se sastali Zvezda Meridianbet i Budućnost u prvoj utakmici polufinalne serije, dok je Pukl posle utakmice u "zapisnik" uneo sarkastičnu opasku, na šta su crveno-beli reagovali saopštenjem:

- KK Crvena zvezda Meridianbet samo dan nakon pobede u prvoj polufinalnoj utakmici protiv ekipe Budućnosti koja je bila i najbolja promocija AdmiralBet ABA lige, zbog ambijenta, pune hale, dobre košarke i odsustva najmanjeg incidenta, prinuđen je da se obrati javnosti nakon izveštaja delegata sa te utakmice.

Kao klub, po prijemu zvaničnog delegatskog izveštaja (u kome nije bilo većih primedbi) , prinuđeni smo da izrazimo ogromno nezadovoljstvo opaskom sudije Saše Pukla, koji je pod stavkom „ostalo“ uneo u zapisnik sa utakmice i sarkastičnu primedbu kojom se „zahvalio domaćem klubu na zvaničnom saopštenju par dana pre utakmice, što je očito „normalna dobrodošlica“ u ovoj ligi“???

KK Crvena zvezda Meridianbet koji je jedan od suvlasnika lige, javno postavlja pitanje – u čije je ime ovo pisao ovaj sudija, da li se seća šta je radio u prošlosti, da li zaista misli da je veći i važniji od: lige, igrača, punih tribina i na kraju klubova koji su vlasnici lige?

Zato pozivamo čelnike lige da sankcionišu ovakvo ponašanje, jer uz svo uvažavanje i težine posla koje obavljaju sudije, pojedinci sa ovakvim opaskama nemaju pravo da se postavljaju  iznad klubova i celokupne lige - pisalo je tada u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Naravno, čelnici AdmiralBet ABA lige nisu reagovali na ovakvu reakciju sa Malog Kalemegdana i ponovo su progledali kroz prste slovenačkom arbitru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading