"UBICA" IZ ITALIJE POJAČAVA ZVEZDU? Bolji je od Vlahovića, Dibale, Imobilea, Lukakua, Džeka...

Autor:

Sport

12.06.2023

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač koji garantuje golove bi mogao da stigne na Marakanu.

"UBICA" IZ ITALIJE POJAČAVA ZVEZDU? Bolji je od Vlahovića, Dibale, Imobilea, Lukakua, Džeka...

Foto: FK Crvena zvezda

Marakana

Specija je u baražu za opstanak ispala iz Serije A, pa se očekuje da glavni igrači tima ovog leta napuste klub.

Jedan od njih je svakako Mbala Nzola, napadač iz Angole koji je u tek završenoj sezoni podelio peto mesto na listi strelaca Kalča.

Ispadanje Specije bi mogla da pokuša da iskoristi Crvena zvezda koja po prvi put direktno igra u Ligi šampiona i da proba da dovede dokazanog golgetera.

Nzola je na 31 odigranoj utakmici postigao 13 golova, uz dve asistencije, dok je u Kupu Italije na dva meča dva puta tresao mrežu i jedan pogodak je namestio.

Tim učinkom je iza sebe u Seriji A ostavio golgetere kao što su Ćiro Imobile, Domeniko Berardi, Paulo Dibala, Hviča Kvarackelija koji su postigli po 12 pogodaka, te Dušan Vlahović i Romelu Lukaku (po 10), Edin Džeko i Rasmus Hojlund (po 9).

Pritom, treba istaći da svi pomenuti igraju u najboljim italijanskim klubovima, dok Nzola nastupa za Speciju koja se brani i ima znatno manje šansi.

Nzola je u Speciju stigao 2020. godine kao slobodan igrač, a sada se na "Transfermarktu" njegova vrednost procenjuje na šest i po miliona evra. Međutim, s obzirom na ispadanje iz Serije A, Specija će morati da se zadovolji manjom zaradom od Angolca, koji ugovor sa klubom ima do 2026.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading