SRBI NEBESKI NAROD S DVA DŽOKERA! Novak Đoković i Nikola Jokić ispisuju istoriju sporta

Autor:

Sport

13.06.2023

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mi smo bogomdani, imamo genijalne mlade ljude. Međutim, mnogo je razdora, moramo da se ujedinimo jer smo deo iste nacije, poručio je Novak Đoković.

SRBI NEBESKI NAROD S DVA DŽOKERA! Novak Đoković i Nikola Jokić ispisuju istoriju sporta

Foto: Starsport

Niko nema što Srbin imade! Dvojica Džokera bacila su sportsku planetu pod noge, prvi Novak Đoković na šljaci, betonu i travi, a drugi Nikola Jokić na parketu. Prvi je osvajanjem rekordnog 23. grend slema, pobedom u finalu Rolan Garosa nad Norvežaninom Kasperom Rudom sa 7:6, 6:3, 7:5, postao najbolji teniser svih vremena, dok je drugi, kao osvajač dve MVP titule došao i do šampionskog prstena NBA lige.

Foto: Tanjug/AP

PONOSAN NA SRPSKU TROBOJKU Novak Đoković

A obojica dolaze iz malene Srbije i veliki su prijatelji koji se bodre svakodnevno, dok su njihovi sunarodnici ponosni. Da su Srbi nebeski narod, često se može čuti proteklih decenija, a to je sada poručio i Đoković u Parizu.

- Mi smo stvarno bogomdan narod. Ne kažemo bez veze da smo nebeski narod, stvarno jesmo. Imamo genijalne ljude, pogotovo mlade ljude. Treba svi kolektivno da se usredsredimo na mir, na zajedništvo, na podršku. Mnogo ima razdora, nadam se da sport može da ohrabri ljude da se ujedine. Da više ne gledamo koje smo boje, koje smo stranke, koji smo klubovi, navijači... Mi smo deo iste nacije, istog naroda i zajedničkim snagama treba da uradimo nešto za te mlade ljude, za našu decu - poručio je Đoković.


Da su Đoković i Jokić trenutno najbolji ambasadori naše zemlje u svetu, jasno je svima. Pritom se podržavaju međusobno iako na različitim delovima planete vode šampionske bitke.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

- Video sam šta je Novak uradio, svaka mu čast! Koji je ovo put već, bog te video?! Dvadeset i treći put? Dosta više! Šalim se. Majstor je svog zanata i verovatno jedan od najboljih koji će ikada igrati tenis - rekao je Jokić za Đokovića, dok je ranije otkrio da je Novak njega bodrio iako je i sam ginuo na terenu:

- Stvarno mi je pisao, ljudi. Poslao mi je poruku. Čast mi je što je moj sunarodnik i što nas predstavlja u svetu. Svi u Srbiji su srećni zbog njega.
Bio je to Jokićev odgovor na hvalospev koje mu je Novak uputio iz Pariza.

- Polako sa prstenom, prvo skoči, pa kaži hop. Ne želi da izgubi koncentraciju - bodrio je Đoković Jokića i savetovao ga da posluša reči Kobija Brajanta da ne posustaje dok posao ne bude gotov.

Foto: Starsport

Jugović: Ponosan sam što sam iz iste zemlje kao Đoković i Jokić

Koliko je veliko sve što za sport i Srbiju rade Đoković i Jokić, u razgovoru za Srpski telegraf pokušao je da dočara Vladimir Jugović, jedan od naših najboljih i najtrofejnijih fudbalera.

- Ponosan sam što sam iz iste zemlje kao Đoković i Jokić. To što oni rade na tako visokom nivou je neverovatno. Pritom dolaze iz male zemlje, koju najbolje predstavljaju u svetu. Svaka im čast što se bodre međusobno, to govori kakvi su ljudi, a ne samo uspešni sportisti. Svi mladi bi trebalo da se ugledaju na njih. Ja mogu samo da im poželim zdravlja i da traju što duže - poručio je Jugović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Simeon Jovanovic

13.06.2023 10:14

НОВАК ЂОКОВИЋ И НИКОЛА ЈОКИЋ Читам данас како су Американци у шоку због НОЛЕТА и НИКОЛЕ. Нека Американци, Богами и цео свет, схвате следеће: НОЛЕ и НИКОЛА су данас, и занавек, најдоминантнији спортисти света јер носе гене српских великана, генијалност НИКОЛЕ ТЕСЛЕ и продуховљеност ЊЕГОВЕ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА.