ODIGRAN PRVI DUEL U KVALIFIKACIJAMA ZA EURO: Slovenci posle preokreta SRUŠILI Kazahstan!

Autor:

Sport

23.03.2023

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Matjaža Keka su upisali prva tri boda.

ODIGRAN PRVI DUEL U KVALIFIKACIJAMA ZA EURO: Slovenci posle preokreta SRUŠILI Kazahstan!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Slovenije proslavljaju pogodak

Fudbalska reprezentacija Slovenije je na sjajan način započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto su u prvom kolu savladali selekciju Kazahstana sa 2:1 (0:1).

Prvi duel u kvalifikacijama za prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Nemačkoj je odigran u Astani, a duel je dobro krenuo za domaću ekipu. Igrao se 24. minut kada je Samorodov pogodio nakon centaršuta Vorogvskijeg. Tim rezultatom se i otišlo na poluvreme.

Ipak, u nastavku smo videli mnogo bolje "zmajčeke".  Samo dva minuta nakon početka drugog dela igre bilo je 1:1, a strelac je bio David Brekalo. Nastavili su Slovenci da pritiskaju, što se isplatilo u 78. minutu. Tada je Žan Vipotnik, novajlija u selekciji, iz prve zahvatio loptu i na efektan način doneo svom timu prednost, a ispostaviće se i sva tri boda.

Ovo je bio vrlo bitan trijumf za izabranike Matjaža Keka, koji su bili i miljenici sreće u žrebu, pošto se zajedno sa njima i Kazahstanom u grupi nalaze i Danska, Finska, Severna Irska i San Marino, pa deluje da su Slovenci na odličan način započeli borbu za plasman dalje.

U preostalim duelima ovog kola Danska će ugostiti Finsku, a Severna Irska će biti domaćin San Marinu.

U narednom kolu, koje je na programu već za tri dana, Slovenci će kod kuće imati zicer protiv San Marina, dok će selekcija sa istoka Evrope u Astani ugostiti Dansku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading