MOŽDA NEĆE BITI MNOGO NAVIJAČA, ALI... Zanimljive izjave Litvanaca, da li će uticati na "orlove"?

Autor:

Sport

22.03.2023

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Edgaras Jankauskas i Justas Lasickas izneli su svoja očekivanja pred meč protiv Srbije.

MOŽDA NEĆE BITI MNOGO NAVIJAČA, ALI... Zanimljive izjave Litvanaca, da li će uticati na "orlove"?

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije kreće svoj put ka Evropskom prvenstvu.

"Orlovi" će kvalifikacije početi utakmicama protiv Litvanije u Beogradu (24. mart, 20.45) i Crne Gore u Podgorici (27. mart, 20.45) i biće favoriti u oba duela.

Očekivanja pred gostovanje Srbiji izneo je selektor Litvanije Edgaras Jankauskas.

Protivnik je veoma jak, ali pre ili kasnije ćemo ipak morati da igramo sa njim. Naravno, možda ovo nije najbolje vreme za susret sa favoritom grupe, sezona u Litvaniji je tek počela, odigrana su samo četiri kola. Protivnici će imati više treninga, jer skoro svi igraju u jakim evropskim ligama. Ipak, mi ne tražimo izgovore, imamo ciljeve i idemo tamo da se borimo - poučio je selektor Edgaras Jankauskas i dodao:

- Dobar rezultat je nemoguć bez vere, a ja zaista iskreno verujem u svoje ljude i svoj tim. Mnogo je iznenađenja u sportu, zaista moramo da verujemo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Edgaras Jankauskas

 

Zna Jankauskas kako će "orlovi" izgledati protiv njegove reprezentacije:

- Oni su posle toga igrali prijateljske utakmice, ali taj tim je imao drugačije lice, bilo je više igrača iz domaćeg prvenstva. Gledali smo sve njihove utakmice na Mundijalu i očekujemo rivala kakav je igrao u Kataru - rekao je selektor Litvanije.

Selektor Litvanije se vratio na poziciju na kojoj se nalazio od 2016. do 2018. godine, te je govorio i o osećaju koji trenutno ima.

Malo je neobičan osećaj, zanimljivo, nije ga lako kontrolisati, ali mislim da ćemo se izboriti sa tim. Da nije uzbuđenja, ne bi imalo smisla biti ovde - zaključio je Jankauskas.

Očekivanja pred povratak u Beograd izneo je i Justas Lasickas, nekadašnji fudbaler Voždovca i veliki adut Litvanije.

- Novi ciklus i novi početak. Svi su još bez bodova, pa ćemo ići da se borimo. Pokušaćemo da u ovih nekoliko dana razradimo određene principe i sve će se videti na terenu - rekao je Lasickas. i osvrnuo se na povratak Edgarasa Jankauskasa na kormilo nacionalnog tima:

- Nije prvi put da ja, kao i mnogi drugi igrači, radimo sa njim. Poslednju fazu pamtimo sa lepim emocijama, posebno prvih nekoliko utakmica. Nadamo se dobrom dobrom početku i ovoga puta. Trener je i ranije pokazao da ima svoj stil igre i filozofiju. Mislim da će biti zanimljivo raditi sa njim, verujem da ćemo se svi usavršavati i mnogo naučiti. Ovo je izuzetna ličnost u litvanskom fudbalu.

Republika

Foto: Starsport

Justas Lasickas

 

Potom je izneo mišljenje o reprezentaciji Srbije.

- Ovo je dobar tim, neću reći ništa novo. Možda su njihovi rezultati bili pomalo razočaravajući na Svetskom prvenstvu, bar je tako mišljenje u Srbiji. Znamo kako igraju, skoro uvek sa pet defanzivaca, sa visokim krilima. Znamo šta nas čeka – možda neće biti mnogo navijača, ali biće vrela atmosfera, veliki stadion. Igrao sam tamo mnogo utakmica, to je jedan od najjedinstvenijih stadiona na svetu zbog svoje veličine, zbog dimenzija terena – kako su rekli u Srbiji, beogradska Marakana i Barseloni Kamp Nou su među najvećima po svojim dimenzijama - istakao je Lasickas, pa je progovorio i o njegovom trenutnom klubu, Olimpiji iz Ljubljane:

- Rekao bih da sezona ide odlično. Možda bih voleo da igram više, ali sam i dalje dovoljno važan deo tima. Toliko smo dominantni ove godine da imamo šansu da obezbedimo titulu u narednih nekoliko kola. Kao igrač, uvek želim da se borim za titule, a imamo šansu da osvojimo i domaći kup. Lepo je biti deo takvog tima, trudim se da svaki dan učim od trenera, sreća je da imam trenera kakav je Alberto Riera. Veoma sam zadovoljan kako sve ide.

Podsetimo, utakmica između Srbije i Litvanije na programu je u petak od 20.45 na Marakani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading