VELEOBRT! UEFA se IGRALA VATROM, pa rekla STOP!

Autor:

Sport

22.03.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa od zastave "Velike Mađarske" na tribinama.

VELEOBRT! UEFA se IGRALA VATROM, pa rekla STOP!

Foto: Tanjug/AP

UEFA logo

Vest da je UEFA odobrila Mađarima da tokom mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ističu zastavu "Velike Mađarske" potresla je region.

Sporna zastava na kojoj se na teritoriji Mađarske nalazi mapa po kojoj su delovi Srbije, Slovenije, Rumunije, Ukrajine, Hrvatske, Slovačke i Austrije "prisvojeni" našem severnom susedu uzburkala je javnost, a ubrzo je situacija krenula da se rešava.

 

 

Prvo se oglasio Savez Rumunije koji je otkrio da je na njihovu adresu stiglo pismo iz UEFA u kom čelni ljudi Evropske fudbalske federacije demantuju da su dozvolili spornu zastavu, a sada se čitava situacija rešila.

Sporna zastava neće biti dozvoljena i neće smeti da se vijori bilo gde, pa tako ni u Beogradu. Ako se desi da se zastava istakne - Mađarsku čeka kazna. Još ranije je doneta ta odluka, te bi svako isticanje ovakve zastave aktiviralo otvaranje disciplinskih postupaka. UEFA se igrala vatrom, razgovora o zastavi je bilo 20. marta, ali je situacija rešena tako da je Mađarima zabranjeno da je koriste. Evo dokumenta koji to potvrđuje:

Republika

Foto: Printscreen

Dokument UEFA o zastavi "Velike Mađarske"

 

Podsetimo, Srbija je u grupi sa Mađarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, prvi meč igra se u Beogradu 7. septembra, revanš je 14. oktobra. u Budimpešti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading