FILMSKO BEKSTVO IZ ZATVORA: Robijaši u Makedoniji iskopali tunel od 40 metara, ali... (VIDEO)

Autor:

Svet

22.03.2023

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Reč je o osobama osuđenim za teška krivična dela.

FILMSKO BEKSTVO IZ ZATVORA: Robijaši u Makedoniji iskopali tunel od 40 metara, ali... (VIDEO)

Foto: Printscreen YT

Grupa od najmanje osam zatvorenika u jednom zatvoru Severne Makedonije "Idrizovo" pokušala je da pobegne iz zatvora kopanjem tunela, saopštilo je tamošnje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Reč je o osobama osuđenim za teška krivična dela sa određenim kaznama u rasponu od 10 godina do doživotnog zatvora.

Kako se navodi, grupa od najmanje osam zatvorenika planirala je beg iz najvećeg makedonskog zatvora kroz tunel koji su iskopali. Tunel je dug oko 40 metara.

MUP je dodao da je nakon saznanja da grupa planira beg sproveo kriminalističko-operativne aktivnosti provere te informacije i rezultate dostavio Upravi za izvršavanje sankcija, prenosi Kurir pisanja portala Meta.mk.

 

 

Ta uprava je, navodi se, proverila mesto koje je označeno kao potencijalni tunel i pronašla "iskopan tunel dug oko 40 metara". Tunel se nalazi uz objekat koji je korišćen za odlaganje uglja uz žensko odeljenje na dubini od oko jedan metar, prečnika oko 80 centimetara.

"U tunelu je pronađeno nekoliko plastičnih korpi za koje su bile privezane užadi, kojima se izvlačila iskopana zemlja, i električni kabl sa sijalicom koji je služio za osvetljavanje tunela", navela je policija.

Danas je, pak, premijer Dimitar Kovačevski saopštio da je na sednici vlade razrešen direktor zatvora „Idrizovo” Špend Tahiri, a na njegovo mesto postavljen Zoran Jovanovski. Do smjene dolazi nakon što je Tahirijeva stranka Alternativa napustila vladajuću koaliciju.

"Doneli smo odluku da imenujemo v.d direktora KPD 'Idrizovo'. Dosadašnji direktor je razrešen dužnosti, a na moj predlog za novog direktora zatvora postavljen je general-major Zoran Jovanovski. Ima bogatu profesionalnu karijeru, pre svega, u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Tokom profesionalne karijere prošao je obuku na policijskoj akademiji u Luizijani, zatim obuku u Nemačkoj, SAD, Severnoj Irskoj, Turskoj, Engleskoj“, rekao je Kovačevski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading