ROBIJAŠI SPREMALI FILMSKO BEKSTVO! Zatvorenici u Makedoniji iskopali tunel od 40 metara, policija im pokvarila plan!

Autor:

Svet

22.03.2023

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezvanično, na kopanju tunela mesecima je radilo više zatvorenika, raspoređenih u smene, u zavisnosti od toga ko je dobio termin za izlazak na šetalište.

ROBIJAŠI SPREMALI FILMSKO BEKSTVO! Zatvorenici  u Makedoniji iskopali tunel od 40 metara, policija im pokvarila plan!

Foto: Youtube

Grupa od najmanje osam zatvorenika iz Kazneno-popravnog zavoda "Idrizovo" u Severnoj Makedoniji spremala je bekstvo iz zatvora kopanjem tunela.

Međutim, odeljenje za suzbijanje organizovanog i teškog kriminala pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Severne Makedonije osujetilo je njihov pakleni plan.

Portparol MUP-a Toni Angelovski rekao je danas da se ta grupa od najmanje osam osuđenih lica nalazila na izdržavanju zatvorske kazne za teška krivična dela sa određenim kaznama od 10 godina do doživotne robije.

On je naveo da je utvrđeno postojanje iskopanog tunela u dužini od oko 40 metara, koji se nalazi pored objekta koji se koristi za odlaganje uglja u pravcu ka zaštitnoj ogradi iza koje se nalazi žensko odeljenje, na dubini od oko jedan metar, prečnika oko 80 centimetara, osiguran poprečnim gredama i ciglom.

- U tunelu je pronađeno nekoliko plastičnih korpi sa vezanim užadima, kojima je izvučena iskopana zemlja i električni kabl sa sijalicom koji je korišćen za osvetljenje tunela - objasnio je Angelovski, prenosi agencija MIA.

Nezvanično, na kopanju tunela mesecima je radilo više zatvorenika, raspoređenih u smene, u zavisnosti od toga ko je dobio termin za izlazak na šetalište.

MUP, u koordinaciji sa nadležnim javnim tužilaštvom, preduzima dodatne mere i aktivnosti na rasvetljavanju slučaja.

Bekstvo je sprečeno u koordinaciji sa Agencijom za nacionalnu bezbednost.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading