SKANDAL - UEFA ŽESTOKO VREĐA SRBIJU! Komšije "PRISVOJILE" deo naše zemlje, moćnici SVE ODOBRILI! (FOTO)

Autor:

Sport

22.03.2023

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastava "Velike Mađarske" naći će se na tribinama kada reprezentacija našeg severnog suseda bude igrala svoje mečeve.

SKANDAL - UEFA ŽESTOKO VREĐA SRBIJU! Komšije "PRISVOJILE" deo naše zemlje, moćnici SVE ODOBRILI! (FOTO)

Foto: Starsport

Filip Mladenović i Dušan Tadić

Fudbal i politika - mnogi tvrde da ove dve stvari ne treba mešati, ali su sve češće situacije u kojima se to pravilo krši.

Jedna takva, skandalozna, desila se pred sam start kvalfiikacija za Evropsko prvenstvo.

Evropska kuća fudbala (UEFA) odobrila je zahtev Fudbalskog saveza Mađarske (MLSZ) da se zastava "Velike Mađarske" ne tretira kao politički simbol.

Sporna zastava na kojoj se na teritoriji Mađarske nalazi mapa po kojoj su delovi Srbije, Slovenije, Rumunije, Ukrajine, Hrvatske, Slovačke i Austrije "prisvojeni" našem severnom susedu, sada će se naći na tribinama jer UEFA smatra da je to u redu.

 

 

Sprotne teritorije su posle Prvog svetskog rata vraćene državama u okruženju, ali se Mađari često diče ovom mapom. Sada su dobili i osnovani razlog za tako nešto. 

MLSZ je zatražio jasnu odluku od UEFA i FARE u vezi sa dozvolim za prikazivanje istorijskog simbola. Prihvatajući naše argumente, ove dve organizacije su priznale da ovde nema rasističkog ponašanja. Međutim, to se ne odnosi na dodatne simbole i natpise, kao i pesme navijača - između ostalog stoji u saopštenju FS Mađarske.

Zanimljivo, iz Rumunije su se odmah javili, uglavnom političari, i poručili da je ovakva odluka nedopustiva, a čeka se reakcija i ostalih zemalja u okruženju.

Podsetimo, Srbija i Mađarska nalaze se u istoj kvalifikacionoj grupi za predstojeće Evropsko prvenstvo i mečeve će odigrati 7. septembra u Beogradu, odnosno 14. oktobra u Budimpešti. Sva je prilika da će se sporna zastava tada naći na tribinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading